Stiri

Volante, love of my DBS Superleggera life (video)

Volante. Un singur cuvânt și Aston Martin ne face primăvara mai plină de pasiune. Pentru drumuri cu viraje printre munți și peisaje de vis. Perfect pentru un DBS Superleggera fără acoperiș.

Aston Martin DBS Superleggera Volante a sosit, cât se poate de oficial. Deocamdată doar virtual, odată cu primele imagini și informații de la producătorul britanic. Fanii performanțelor de vârf în stil droptop Volante trebuie să mai aștepte. Până în al treilea trimestru al anului. Și să plătească £247.500 în Marea Britanie, €295.500 în Germania sau $329.100 peste ocean. Dacă vă consolează cu ceva, prețul este cu taxele incluse!



DBS Superleggera Volante este, desigur, sora mai sexy a modelului coupé. Și unul din cele mai pline de pasiune automobile cu două locuri din lume… desigur, de această dată suntem subiectivi. Ca să redevenim obiectivi, să trecem la ceva date concrete. DBS Superleggera a sosit vara trecută drept înlocuitor al modelului flagship Vanquish S. Coupé-ul se bazează pe structura ușoară din aluminiu de la DB11, cu îmbunătățiri demne de titulatura de Super GT.

Volante, cu pletele în vânt și V12 în urechi

Sub capotă – în ambele cazuri, coupé și droptop – se află „monstrul”. Un nobil V12, de 5,2 litri. Un adevărat dragon care înghite aer și scuipă performanțe, însă. Datorită celor două turbine, care îl împing până la 715 CP. Și 900 Nm. Cuplat la transmisia ZF cu opt trepte, Volante ajunge la 100 km/h în 3,6 secunde. Cu doar 0,2s mai încet decât fratele coupé. Și la o viteză maximă de 340 km/h.

Versiunea open top Volante produce o apăsare aerodinamică de 177 kg la viteza maximă. Cu doar 3 kg mai puțin decât varianta acoperită. O cifră excelentă dacă ținem cont de provocările inginerești aduse de plafonul textil. Acesta este complet electric și plierea/deplierea durează între 16 și 16 secunde – operațiune posibilă inclusiv din exterior, datorită comenzii integrate în cheia de contact.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*