Stiri

LCV x 3, cu Master, Trafic și Kangoo Z.E. Concept (video)

LCV înseamnă light commercial vehicle, iar Renault a prezentat recent un model pentru fiecare dintre cele trei cuvinte. Avem astfel noile generații Master și Trafic. Dar și prototipul Kangoo Z.E. Concept. Complet electric, desigur.

Conform ACAROM – Asociația Constructorilor de Automobile din România – piața LCV are un început de an excelent în Europa. În martie, vânzările în UE au crescut cu 4,1%. La un total de 272.272 exemplare. Iar primul trimestru a avut o evoluție și mai bună, +5,1%. Până la 654.657 unități. Logic pentru Renault, lider pe segmentul LCV EV, să preseze cu noi modele.



Și o face cu un adevărat trio, din care două modele vor fi pe piață încă de anul acesta. Noile generații Master și Trafic continuă să extindă noua imagine de marcă a gamei LCV a constructorului. Astfel, ambele modele au parte de noul tratament acordat grilei radiatorului. Aceasta pare un adevărat scut ce se extinde către extremități pentru a se uni cu blocul optic frontal. Pe lângă noul design robust, Master vine și cu un interior complet regândit. Sau cu noi sisteme de asistenţă la conducere (Rear View Assist, Side Wind Assist) și motoare mai puternice (până la 180 CP / 400 Nm). În plus, ca și la generația anterioară, clienții vor putea opta și pentru versiunea 100% electrică – Master Z.E.

LCV în Trafic, cu Kangoo Z.E.

În schimb, noul Renault Trafic este o furgonetă multifuncțională, care la rândul său are parte de o restilizare importantă atât la exterior cât și la interior. Motoarele sunt și ele noi, iar Renault oferă inclusiv confortul cutiei automate EDC6. În plus, Trafic se ocupă și de transportul de pasageri, prin intermediul versiunilor Combi, Microbuz și SpaceClass.



Constructorul francez este unul din pionierii segmentului LCV electric, iar cu ajutorul modelelor Master și Kangoo Z.E. deține deja 46,2% din cota de piață europeană. Iar Kangoo Z.E. Concept a sosit deja pentru a prefigura reînnoirea gamei Kangoo, programată pentru anul viitor. Modernist dincolo de tiparele sectorului comercial, show car-ul introduce nu doar noua identitate de marcă LCV, ci și o semnătură luminoasă inedită. Una care poate va ajunge pe toate viitoarele EV-uri ale mărcii… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*