Stiri

AMR cu Vantage tradițional pentru AM (video)

AMR joacă rolul de versiune de performanță de vârf pentru Aston Martin. Atât pentru DB11, cât și pentru micul Vantage. Iar constructorul britanic are grijă să ofere motive în plus de bucurie… și tristețe.

Iată, am ajuns la cea de-a doua generație de când Vantage a devenit o linie de modele, nu versiune de performanță a unei anume serii. Însă modelul gândit drept o alternativă la clasice sportive precum Porsche 911 are propria serie hardcore – Vantage AMR. Adică, un plus la spectaculoasa apariție a noului Vantage, care a „lăsat mască” deja destui concurenți. Și are și de ce. Aerodinamică de excepție. Un stil senzațional. Și o inimă puternică. De la AMG. Adică V8 de 4 litri. Twin-turbo. Și cu 510 CP.

Însă arma secretă o reprezintă Vantage AMR. Inițial disponibil doar cu transmisie automată – cu 8 trepte de la ZF – Aston Martin de acum dezlănțuie și versiunea manuală. Și nu este orice fel de transmisie cu ambreiaj. Ci una cu șapte rapoarte. Și cu treapta întâi stil „dog-leg”. Cu doi-șapte aliniate în clasicul format dublu-H. Și veștile bune nu se opresc aici. Deoarece Aston aruncă în joc și sistemul AMSHIFT. Acesta oferă schimbări perfect atât în sus cât mai ales în jos. Iar puterea este transmisă asfaltului și mai bine, cu ajutorul noului diferențial cu alunecare limitată.

AMR are și vești neplăcute

Să le livrăm direct. Aston va produce doar 200 de exemplare Vantage AMR la nivel global. În Sabiro Blue, Pnyx Black, China Grey, ori White Stone. Cu excepția ultimelor 59. Acestea vor fi îmbrăcate în Stirling Green cu accente Lime. Pentru a sărbători victoria din 1959 de la cursa de 24 de ore de la Le Mans. Există și o rază de speranță. După epuizarea celor 200 de exemplare AMR, Vantage standard va primi și el noua transmisie manuală.

În plus, AMR-ul are parte de un mic plus la nivelul cuplului, ajuns la 625 Nm. Și mai puține kilograme de purtat prin viraje. Eliminarea automatei și montarea standard a frânelor carbo-ceramice a dus la o economie de 95 kg. Suficient pentru a atinge 100 km/h în 3,9 secunde (mai încet totuși decât AMR auto). Și aceeași viteză maximă, de 314 km/h. Iar curbele nu vor reprezenta o problemă, datorită noului sistem adaptiv pentru amortizoare. Cu setări Sport, Sport + și Track. Desigur.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*