Stiri

(Video) La Poliție în Abu Dhabi, cu Lykan HyperSport

Lykan HyperSport este cu siguranță un automobil de poliție atipic. Însă unele forțe de ordine au și altceva pe lângă Polo-uri și Logan-uri. Evident, vorbim despre exoticele forțe de poliție din îndepărtatele Emirate Arabe Unite.

Cu siguranță toată lumea a auzit despre exemplarele exotice din garajele Poliției din Dubai. Adevărate Peșteri ale lui Ali Baba și ale celor 40 de ofițeri de poliție motorizați. Însă nici Abu Dhabi, capitala UAE, nu se lasă mai prejos. Spre exemplu, ultima lor achiziție este un W Motors Lykan HyperSport. Unul din cele doar șapte exemplare produse în total!

Și dacă nu ați auzit de Lykan, înseamnă că nu ați văzut Fast and Furious 7. Repede, dați o căutare online pentru scena complet neverosimilă în care un astfel de hypercar „sare” între doi zgârie-nori. Nici o grijă însă, exemplarul poliției din Abu Dhabi nu este CGI (computer generated image). Sau… răufăcătorii rapizi din oraș ar putea să aibă ceva îngrijorări, în acest caz.

Lykan, un exemplar… transilvan

Aparent, numele nu este un tribut adus orașului Lycan din Colorado, SUA. Ci termenului „lycan” – introdus în cultura populară de o altă franciză. Este vorba despre lumea Underworld, acolo unde acesta era atribuit unei creaturi mitologice de origini Transilvane. Și nu este vorba despre faimoșii vampiri ai lui Dracula… ci despre vârcolaci! Culmea, noi românii am cam lipsit la lectura acestui capitol din mitologia noastră…

Înapoi la Lykan HyperSport, acesta este un model exotic cât se poate de capabil. Propulsorul de la RUF, montat central are șase cilindri și doar 3,7 litri. Însă cu ajutorul celor două turbo-uri dezvoltă 740 CP și 960 Nm. Cu o greutate de 1400 kg și cutia PDK cu șapte trepte, Lykan sare la 100 km/h în doar 2,8 secunde. Apoi mai efectuează un salt până la 200 km/h în 9,4 secunde. Și nu se oprește din alergare până nu atinge 395 km/h. O ultimă referință „animalică” – prețul este pe măsură, de 3,4 milioane de dolari. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*