Stiri

Volkswagen transformă ID. în ID.3 (video)

ID.3 este numele oficial al primului model complet electric Volkswagen construit pe baza noii arhitecturi MEB. Iar cine vrea să devină „early adopter”, în stilul Tesla, are motive de bucurie. Este liber la pre-comenzi la ID.3 1ST.

ID.3 este primul automobil cu adevărat electric al companiei Volkswagen. Modele precum e-Golf sau e-Up! au fost doar adaptate la utilizarea unui sistem de propulsie alternativă, cu multiple compromisuri. Însă ID.3 este gata să deschidă un nou capitol în istoria mărcii germane. Al treilea, ați ghicit – VW este cât se poate de teuton de explicit. Primele două au fost Beetle și Golf. Chiar dacă este primul din Seria ID., cifra trei mai este folosită și pentru că marchează apartenența la clasa compactă.



VW a prezentat numele ID.3 într-un eveniment desfășurat la Berlin, ce a marcat și startul primei sale campanii de pre-comenzi din Europa. Apropo, această strategie va fi baza nomenclaturii modelelor de serie viitoare – ID. și o cifră. Pentru variantele de serie ale ID. Crozz, ID. Vizzion sau ID. Roomzz. Înapoi la pre-comenzi, tot în stilul Tesla, doritorii trebuie să pună la bătaie un avans. De 1000 de euro, desigur.

ID.3 chiar este 1ST

Acesta este numele primei serii speciale a primei mașini electrice din prima serie complet electrică. ID.3 1ST va putea fi pre-comandat online, în limita a 30.000 de exemplare. VW promite un standard înalt pentru echipamente. Și opțiunea medie pentru acumulatori, care va oferi o autonomie WLTP de 420 km. Prețul promis este de sub 40.000 de euro. În același timp, VW dezvăluie și prețul pentru varianta de bază – sub 30.000 euro, acasă în Germania.



În plus, asemănător cu situația de la Tesla și rețeaua sa Supercharger, cumpărătorii ID.3 1ST vor avea și ei reîncărcări gratuite. La orice stație publică și mai ales în rețeaua paneuropeană ultra-rapidă Ionity. Însă doar în primul an și în limita a 2000 de kWh. EV-ul este disponibil inclusiv în România, fiind incluse 29 de piețe în procesul de pre-comandă. Și îl vom vedea la IAA 2019 la Frankfurt, apoi pe șosele de la mijlocul lui 2020.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*