Stiri

Lacul lebedelor Baikal cu Trackhawk (video)

Lacul Baikal a fost vizitat de Jeep Grand Cherokee Trackhawk. Nu pentru un balet stil Lacul Lebedelor. Ci pentru recordul de viteză pe gheață pentru SUV-uri!

Vara, pasionații vitezei se adună în „Mecca” recordurilor. Ne referim, desigur, la legendara Bonneville Speed Week, care în 2019 va începe de pe 4 august. Însă, poate nu știați că există și o versiune de iarnă. Este vorba despre Zilele Vitezei din cadrul Baikal Ice Motor Sports Festival, devenite deja o tradiție în Rusia. Anul acesta americanii le-au făcut o vizită rușilor, cu ajutorul performantului Grand Cherokee Trackhawk. Și se pare că Lacul Baikal a fost încântat.


Și a devenit suficient de înțelegător pentru a le permite oficialilor Jeep să stabilească un nou record la capitolul viteză maximă atinsă de un SUV pe gheață. Conform datelor confirmate de Russian Automobile Federation (RAF), Trackhawk a atins tot soiul de viteze mari. Pe distanța țintă de un km au ajuns la 100 km/h cu start de pe loc. Sau la o medie de 257 km/h cu start în rulaj. Plus o viteză maximă absolută de 280 km/h.

Baikal se înțelege cu Trackhawk

Este de la sine înțeles că vodca a curs abia după aflarea rezultatelor. Nu de alta, dar SUV-ul nu funcționează cu alcool. În schimb, benzina este perfectă pentru cel mai puternic SUV de serie al lumii. Grand Cherokee Trackhawk se poate lăuda datorită V8-ului de 6,2 litri de sub capotă. Care îl face chiar și pe Lambo Urus de rușine cu cei 710 CP. Viteza maximă este de 290 km/h, iar 0-100 km/h sunt gata în doar 3,7 secunde.


Aparent, condițiile de pe lacul Baikal sunt destul de speciale. Astfel, dacă apare soarele pe suprafața gheții se formează rapid o peliculă foarte fină de apă, care pune apoi probleme atât sistemului de tracțiune în accelerare cât și celui de frânare atunci când suprafața de „concurs” se apropie de final. Totuși, din 2011 de când se țin Zilele Vitezei în cadrul Baikal Ice Festival, au fost realizate peste 20 de recorduri în diferite categorii, toate omologate de RAF și FIA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*