Stiri

Seria 1 decojit sau Focus ST… wagon?! (video)

BMW a decis că este timpul pentru clasicul decojit din bucătărie. De această dată sunt date deoparte straturile de camuflaj de pe noul Seria 1. Iar Ford vrea performanță practică, cu Focus ST în format station wagon.

Nu multora le place să mai fie prin bucătărie când vine timpul pentru decojit. Însă în cazul BMW, procesul de decojit are loc în atelier. Și implică o parte din suprafețele camuflate cu atenție ale noii generații Seria 1. Deh, postările din social media – în acest caz Facebook – trebuie să conțină întotdeauna cel puțin una din două referințe. La pisici sau la bucătărie.



În continuare bine camuflat, Seria 1 ne dezvăluie totuși câteva mici secrete. High-tech, pentru că dă bine la noua generație. Astfel, putem vedea noul design al stopurilor și farurilor. Ambele complet diferite față de predecesor. Și mai interesant, avem și un teaser din habitaclu. Acolo unde Seria 1 este în pas cu moda. Și trece, desigur, la instrumentarul de bord complet digital.

După decojit, să cărăm cât mai rapid și mult

Ford a prezentat primele detalii oficiale despre cel mai nou Focus ST. Cel în care încap și soacra, și cățelul și purcelul. Pentru că este varianta cu mult portbagaj, clasicul break. Ford Performance pare pregătit să facă mulți copii, astfel încât continuă să lărgească familia ST. Avem micul Fiesta ST. Și compactul Focus – atât hatchback cât și break, ST. Americanii au chiar și câte un Edge ST sau Explorer ST.

Oricum, clasa compactă este cât se poate de încăpătoare în format station wagon. Iar Ford dotează ST-ul cu două motorizări puternice. Un diesel EcoBlue de 2 litri și 190 CP pentru cei nostalgici. Doar cu transmisie manuală cu șase trepte. Și faimosul EcoBoost de 2,3 litri. Aici prezent în versiunea de 280 CP. Cu manuală sau automată, cu șapte trepte. Și vânzări care demarează de la vară, pe Bătrânul Continent. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*