Stiri

35 de ani BMW pentru M5 (video)

35, după 30 – și urmează 40. Devine un trend pentru BMW să aniverseze performanța M5 la fiecare jumătate de decadă. După M5 „30 Jahre” în 2014, iată că a sosit timpul. Timpul pentru „M5 Edition 35 Years”. Sau M5 Edition 35 Jahre, dacă preferați în germană.

BMW Motorsport GmbH crea, în urmă cu 35 de ani, primul său sedan de înaltă performanța. M5 avea motor cu șase cilindri dispuși în linie. Preluat direct de la M1. Însă păstra toată funcționalitatea unui automobil cu patru uși. Astăzi, vârful de gamă este reprezentat de M5 Competition. Pornind de la acesta, BMW a dezvoltat Edition 35 Years. Produs în doar 350 de exemplare. Însă dotat cu toți cei 625 CP și un cuplu maxim de 750 Nm.

Au trecut 35 de ani de-a lungul celor șase generații M5 – iar ediția specială reunește toată această experiență într-un pachet dedicat colecționarilor. Avem propulsorul V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo, tehnologia suspensiei M, sistemul de tracţiune integrală M xDrive şi diferenţialul M activ pentru spate. Astfel, sprintul 0-100 km/h este realizat în 3,3 secunde, iar 200 km/h sunt depășiți după 10,8 secunde.

35 de elemente distinctive?!

Exteriorul și interiorul sunt dotate nu doar cu bunătăți de la divizia M, ci și cu elemente din gama BMW Individual. Finisarea exterioară BMW Individual în Frozen Dark Grey II metalizat, cu pigment special. Sau jantele M de 20 de inch, cu design Y-spoke şi culoare Graphite Grey, o realizare dedicată exclusiv modelului Edition. M Compound are etrierele de frână finisate negru lucios. Sistemul opțional M carbon ceramic le are finisate în auriu.

La interior nu sar în ochi scaunele M multifuncţionale şi tapiţeria BMW Individual integrală cu piele Merino. Ci premiera reprezentată de noile decorațiuni cu aur anodizat pe structură de aluminium şi carbon. Prezente cât se poate de clar, în zona panoului de instrumente, pe uși sau pe consola centrală. Nu lipsesc nici pragurile M5 Edition 35 Jahre. Sau o gravură laser pe capacul suportului de pahare din consola centrală. Nu uitați însă… acesta este un BMW cu aur la bord!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*