Stiri

Discovery e la fel de tehno precum Sport (video)

Land Rover Discovery Sport este gata pentru o importantă reîmprospătare, la aproape cinci ani de la apariție. Schimbările stilistice nu sunt multe, dar ușor de remarcat. Iar tehnologia se află în prim plan. Inclusiv din punct de vedere al electrificării.

Din punct de vedere stilistic, noul Discovery se înscrie și mai bine în noua imagine de marcă a casei. Este aproape la fel de elegant precum noul Evoque, însă continuă să facă cinste familiei Discovery, axată pe polivalență. On și off-road. Partea frontală include de acum noi elemente verticale, precum și faruri complet regândite. Acestea au inclusiv tehnologie Matrix LED, precum și o nouă semnătură DRL. Și spatele este mai curat, dotat cu stopuri și o bară care de acum ascunde sistemul de evacuare.



La interior schimbările devin și mai evidente. Habitaclul este și mai polivalent, existând posibilitatea unui aranjament flexibil cu până la 24 de combinații pentru scaune. Zona șoferului este dotată cu un nou volan cu elemente de control tip „touch capacitiv”, precum și sistemul de infotainment Touch Pro cu ecran de 10 inch. Acesta este dotat cu Android Auto și Apple CarPlay. Iar clienții cu viziuni sustenabile au de acum opțiunea tapițeriei Luxtex. Aceasta este realizată dintr-o microfibră de poliester reciclat.

Discovery e gata de aventuri mild hybrid

Land Rover îl trece și pe Disco Sport la noua Premium Transverse Architecture (PTA), imediat după Evoque. Astfel, din start există opțiunea utilizării de sisteme de propulsie electrificate. Primul pe listă este o versiune mild hybrid a motorizării de vârf Ingenium pe benzină. Versiunile de propulsie – trei pe benzină și patru diesel – variază între 150 și 250 CP, în varianta clasică, ICE. Noul mild hybrid are în schimb 300 CP. Iar mai târziu în cursul anului va sosi și versiunea PHEV. Cutia de viteze automată ZF cu nouă trepte este mai eficientă, iar tracțiunea poate fi vectorizată cu sistemul Active Driveline.



Chiar și cu șapte persoane la bord, capabilitățile off-road rămân la același nivel. Sistemul Terrain Response 2 este oferit standard, iar garda la sol este de 212 mm. Versiunile AWD pot aborda un gradient de 45%, unghiurile de atac/degajare/înclinare fiind de 25/30/20 grade. Capacitatea de tractare este de 2,5 tone și există opțiunea ajutorului semi-autonom Advanced Tow Assist. Tehnologiile nou introduse mai includ sistemele ClearSight – pentru oglinda retrovizoare și Ground View. Iar Discovery Sport se mai poate lăuda și cu capabilități semi-autonome sau suspensia Adaptive Dynamics. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*