Stiri

Corsa-e prima la șase Opel (video)

Corsa-e, versiunea complet electrică a celei de-a șasea generații a modelului Opel de clasă mică. Prezentată prima, înaintea variantelor clasice – pe benzină și diesel. Electrificarea este de acum pe primul loc.

Cu 13,6 milioane de unități vândut din 1982 încoace, Opel Corsa este un bestseller. Unul care își dorește să scoată mobilitatea electrică din zona de nișă, conform companiei. Și poate va reuși, deoarece Corsa-e pare un pachet cât se poate de complet. Mulțumită părintelui PSA, desigur. Nu de alta, dar Corsa-e este sora francezilor Peugeot e-208 și DS3 Crossback E-Tense.

Stilistic, a șasea generație Corsa este cât se poate de Opel. Nici o șansă să confunzi Corsa-e cu e-208. Constructorul a reușit totuși să păstreze nealterată tradiția – fără însă a rămâne totuși în trecut. Și mai ales a reușit să nu mai facă noua generație să pară un facelift prelungit al precedentelor modele Corsa. Și parcă pentru a nu speria viitorii adepți ai segmentului EV, nimic nu este fantastic sau nonconformist. Un semnal că EV egal normalitate.

Corsa-e și cu putere și cu autonomie

Modelul teuton primește din grupul PSA noul sistem de propulsie cu motor electric de 136 CP și 260 Nm. Plus un pachet generos de acumulatori, de 50 kWh. Pentru o autonomie estimată la 330 km (WLTP). Și performanțe citadine perfecte: 0-50 în 2,8 secunde. Și 0-100 km/h în 8,1 secunde. O încărcare rapidă la 80% din capacitate va dura doar 30 de minute. Și totul poate fi controlat din aplicația „myOpel” – sau din interior, cu modurile Normal, Eco și Sport.

Apropo de interior, lungimea totală a rămas aceeași – 4,06 metri, însă înălțimea a scăzut cu 48 mm. Însă șoferul stă și el mai jos cu 28 mm. Iar habitaclul are cockpit digital, precum și noile sisteme de infotainment. Multimedia Navi este standard cu ecran de 7 inch, urmat de versiunea Pro cu display de 10 inch. Nici aici nu lipsesc funcțiile de conectivitate – via noul serviciu telematic „Opel Connect”, menit să înlocuiască OnStar. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*