Stiri

CT4-V sau CT5-V, asta e întrebarea Cadillac (video)

CT4-V este noul sedan de performanță compact al mărcii Cadillac. Dar stai un pic. CT4 nici măcar nu există… nu încă, deoarece versiunile mai blânde vor apărea și ele. La un moment dat. Până atunci, performanța este la putere, cu CT4-V și CT5-V.

Cadillac este acea marcă istorică de lux, din America, de care toată lumea a uitat. Chiar și fanii din SUA. Însă subsidiarul GM nu are de gând să accepte dominația europenilor și japonezilor. Astfel, rând pe rând au apărut noi SUV-uri și sedan-uri. Unele, precum noul CT4, nici nu a apărut de fapt. Ci doar versiunea sa de performanță, CT4-V. Sosită în locul modelului ATS-V.



Cadillac a regândit complet situația. CTS și ATS – sau CTS-V și ATS-V nu mai există. Din păcate nu mai există nici V8-urile lor nebunești, de 465 și 640 CP. Mai bine așa decât deloc, totuși. Astfel, Cadillac mizează încă pe linia sa clasică de modele sedan, cu viitorul CT4, noul CT5 și deja consacratul CT6 (plus propria sa versiune CT6-V). Pentru noi este important mariajul dintre performanța seriei V și designul încă foarte îndrăzneț promovat de marca americană. O boare de aer proaspăt între deja foarte plictisitoarele oferte ale concurenței…

CT4-V și CT5-V, turbo dar eficienți

Pentru CT4-V, Cadillac a pregătit un turbo în patru cilindri de 2,7 litri. Capabil de 320 CP și 500 Nm, gata să imprime dinamism șasiului sport cu distribuție 50/50. Toată puterea este direcționată roților spate cu ajutorul unei automate cu 10 trepte. Mai avem Magnetic Ride Control 4.0 și diferențial cu alunecare limitată. Există și versiune AWD, cu amortizoare pasive ZF MVS. Și frâne Brembo, desigur.



În cazul noului CT5-V, compania ascunde sub capotă un propulsor cu șase cilindri în V. Cei trei litri și dubla supraalimentare livrează 355 CP și 542 Nm. În rest, caracteristicile tehnice sunt identice cu CT4-V. Avem automata cu 10 trepte, MRC 4.0 și frânele Brembo. Nu lipsesc nici sisteme precum Performance Traction Management și Vehicle Control Mode cu V-Mode personalizabil. Sau sistemul semi-autonom Super Cruise. Bun pentru cazul în care un sedan de performanță devine „plictisitor” la condus… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*