Stiri

X1 cu PHEV sau Mini Electric 777 (video)

X1 a fost reîmprospătat de curând, iar BMW vrea să-i ofere celui mai mic crossover și aptitudini electrificate. Mini, în schimbe, SE plimbă electric pe la aeroportul din Frankfurt. Cu un 777 după el.

Cel mai mic Sports Activity Vehicle al casei bavareze, X1, a primit un binemeritat facelift nu demult. Oferit binișor de ceva timp în formatul celei de-a doua generații X1, este un model de succes pe plaiurile mioritice. Anul trecut, spre exemplu, a trecut înaintea marelui X5. În topul celor mai vândute modele BMW din România! Iar noul design îl va ajuta să continue acest substitut. Nu de alta, dar trăsăturile de stil sunt acum și mai asemănătoare.



Să luăm drept exemplu noua grilă corporate – unită la mijloc. Și de dimensiuni sporite… la fel ca la X5. Iar cu X1 M Sport, micul crossover ar putea trece drept un M adevărat. Doar are suspensie M Sport, echipare Individual High-gloss Shadow Line și pachet M Aerodynamics. Ce este mai interesant se află însă sub capotă. Și de această dată nu vorbim doar despre propulsoarele TwinPower Turbo cu trei şi cu patru cilindri. Actualizatul portofoliu pentru X1 cuprinde nu mai puțin de 16 combinaţii motor/transmisie. De la X1 sDrive16d (116 CP) la xDrive25d și xDrive25i (ambele cu 231 CP).

X1, SE și 777

Cel mai interesant va fi însă primul X1 cu sistem de propulsie plug-in hybrid. În martie 2020 va demara producția pentru X1 xDrive25e. Acesta, echipat cu a patra generaţie a tehnologiei de baterii BMW, va avea un acumulator cu o capacitate brută de 9,7 kWh. Ceea ce se va taduce într-un potențial parcurs complet electric de nu mai puțin de 50 km.



Mini vrea și el să fie fără zgomot, fără emisii – dar foarte puternic. Primul Mini Electric va fi un Mini hatchback în trei uși cu numele oficial de Mini Cooper SE. Înainte de a scăpa de camuflaj, Cooper SE a vrut să scape de inhibiții – cu ajutorul unui 777. Și da, ne referim fix la Boeing-ul 777, acel avion cu o masă la gol de aproximativ 150 de tone. Mini Cooper SE a vizitat aeroportul din Frankfurt pentru a se plimba cu un 777 după el. Mai exact, un 777 F, în versiune cargo. Cooper SE va intra în producţia de serie la uzina britanică din Oxford cu începere din noiembrie 2019. Și probabil va ajunge în restul lumii la bordul lui 777, nu în fața sa. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*