Stiri

Off-road aventura: Huracan Sterrato & A6 allroad (video)

Audi a pregătit cea de-a patra generație a deja clasicului A6 allroad quattro. Însă surpriza off-road vine de la un Lamborghini. Huracan Sterrato este gata de aventuri… în afara șoselelor.

Să începem cu blândețe… premium. Constructorul din Ingolstadt sărbătorește anula cesta două decenii de la introducerea în 1999 a originalului A6 allroad. Deci motivul perfect pentru prezentarea noului A6 allroad quattro. A patra generație este la fel de premium și de gata de aventuri… mondene – ca întotdeauna. Sigur, mai poate vizita și „coclaurile” din când în când. Doar are suspensie pneumatică adaptivă. Și gardă la sol cu până la 45 de mm mai mare decât A6 Avant.

După formatul „la operă, la țară, la pescuit”, sistemul quattro AWD este standard, alături de protecțiile extinse de caroserie. Însă nu e vorba doar de plastic gol – ci satinat, glossy sau elemente din aluminiu. Chiar și Audi drive select are mod off-road. Așa că nu ne mirăm nici de capacitatea de tractare de până la 2,5 tone. Totul datorită TDI-urilor de sub capotă. În număr de trei, cu 231 – 286 – 349 cai putere. Și 0-100 km/h în 6,7 / 5,9 / 5,2 secunde. Limita maximă este clasică – 250 km/h. Și eficiența este sporită – toate unitățile TDI sunt și mild hybrid (MHEV).

Sterrato, „nebunul” din grădină

Mai țineți minte reclamele ciudate de la Hornbach, cu „nebunii” din grădină. Ei bine, Lamborghini pare să le fi văzut – și a imaginat un automobil potrivit pentru ei. Este un concept unicat, din păcate: Huracán Sterrato. Culmea, iată un Huracan mai interesant decât Performante Spyder… La asta nu ne-am așteptat, clar! Este un supercar pentru off-road. Serios, are cu ce! Nici apocalipsa zombie nu pare să-i poată sta înainte – îi mai trebuie doar niște țepușe…

Sub aspectul aventuros al lui Sterrato se ascunde un Huracán Evo. Cu tot cu cei 640 CP ai motorului V10 aspirat natural. Totul împachetat cu maxim de nonconformism. Și plasat pe suspensia cu 47 de mm mai înaltă. Dar ce ofertă: jante de 20 inch cu pneuri off-road. Ecartament crescut cu câte 30 de mm. Elemente din aluminiu de protecție în față și spate. Plus o grămadă de lumini LED și materiale compozite pentru asezonarea perfectă. Ne place, îl vrem în producția de serie! Pleacă măi Urus la plimbare… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*