Stiri

Koleos, diamantul reșlefuit din segmentul D (video)

Koleos a devenit propunerea Renault pentru vârful de gamă din familia SUV în Europa acum doi ani. Iar compania franceză pare hotărâtă să-l mențină în top, via un prim facelift. Unul menit să aducă un design evoluat sau un interior mai confortabil. Dar și noi motorizări sau un plus de tehnologii.

Renault Koleos nu este deloc bătrân. Prima generație a sosit în 2007. A doua s-a reinventat din SUV compact în crossover de clasă mare, din 2016. Deci au trecut doar trei ani de atunci. Iar pentru europeni au trecut doar doi de la apariția pe Bătrânul Continent. Deh, durează ceva să parcurgă drumul din Coreea de Sud, unde are loc procesul de fabricație… Fără nici o glumă însă, Renault pare decis să-l mențină cât se poate de „fresh”, operând rapid un prim facelift.



Koleos este prezent pe 93 de piețe internaționale și anul trecut a vândut peste 100.000 de exemplare. Deci putem spune că eșecul primei generații a fost uitat. Însă Renault pare hotărât să nu mai lase nimic la voia întâmplării. Astfel, noul Koleos are de acum un design voit mai impunător. Cu modificări puține, dar de efect, și cu o variantă de top „Initiale Paris” menită să fure din clienții segmentului premium.

Koleos, efectul Blue dCi

Noile jante din aliaj „Taika” de 18 inch cu finisaj gri diamantat și cele de 19-inch „Kavea” cu finisaj diamantat negru fac casă bună cu noua culoare „Red Vintage”. Ar mai fi și grila radiatorului restilizată, sau barele cromate transversale din față și spate. Sau culoarea exclusivă „Amethyst Black” pentru Initiale și roțile diamantate de 19 inch. La interior, schimbările aduc un plus de confort – scaune față cu funcții noi, banchetă spate cu două poziții. Initiale atrage atenția și prin noile tapițerii din piele Nappa: negru titan și gri deschis.



Iar sistemul R-Link 2 (cu ecran de 7 inch sau vertical, de 8,7 inch) este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, funcția de replicare fiind activă de acum și în modul vertical. Noul Renault Koleos va fi lansat în România în a doua parte a anului, dotat cu două motorizări complet noi. Noua generație diesel Blue dCi sosește în versiuni de 150 sau 190 CP. Prima cu tracțiune față și transmisie automată X-Tronic. A doua cu X-Tronic, dar și cu All Mode 4×4-i.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*