Stiri

Flying Spur, luxo-barja W12 (video)

Flying Spur a ajuns la cea de-a treia generație din era modernă. Una mai relaxată cu privire la înrudirea cu Continental GT și GTC. Însă mai gata de luptă decât oricând cu Rolls-Royce.

La început a fost Continental Flying Spur. Apoi Bentley a omis la a doua generație să amintească de strânsa înrudire cu modelele Grand Touring cu două portiere. Iar acum constructorul britanic este gata de asaltul total asupra rivalului Rolls-Royce Ghost. Cu detalii unice. Cum ar fi noul șasiu din compozite și aluminiu.



Sau caroseria mult-material. Ce îi conferă un gabarit asemănător – de 2435 kg (Ghost are 2490 kg). Sau mai degrabă prima apariție a sistemului AWS (All-Wheel Steering) pe un Bentley. Și a mascotei „Flying B” retractabile de pe capotă. Ascunsă sub o emblemă Bentley modernă – departe de ochi indiscreți.



Cu o lungime de 5304 mm și un ampatament extins la 3195 mm (+130 mm), Flying Spur este în mod clar mai mare decât generația anterioară. Nu de alta, dar Ghost are 5399 mm / 3295 mm… Destul cu aceste comparații – mânușa a fost în mod clar aruncată! Flying Spur a primit și un design complet nou – evoluat față de generația anterioară. Dar și față de seria Continental, pentru o mai bună departajare. Una rapidă. Datorită stopurilor cu semnătură luminoasă în forma literei B. Sau a noii grile a radiatorului ce își trage seva din S1 Continental Flying Spur de pe la 1957.

Flying Spur, un Continental mai încăpător

Asocierea dintre modelele cu două și cel cu patru portiere este, însă, evidentă în interior. Avem, în primul rând, aceeași planșă de bord. Cu seninul panou rotativ central care poate ascunde sub furnirul în două culori fie un set de ceasuri analogice pentru un vibe clasic. Fie touchscreen-ul de 12,3 inch de unde se controlează mai totul. Inclusiv un opțional sistem cu 19 incinte acustice de 2200 wați, marca Naim…



Încă un element comun se află sub capotă. Este vorba despre nobilul W12 de șase litri cu dublu-turbo. Acesta livrează aceeași putere de 635 PS (ca să fim britanici până la capăt) / 626 CP / 900 Nm. Și cu o putere egală cu a modelului Bentayga Speed, nu suntem mirați de cifrele supersport. 0-100 km/h în 3,8 secunde. Și 333 km/h viteză maximă. Așa nimeni nu mai întârzie la „five o’clock tea”… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*