Stiri

A110S pe Riviera, Jesko Red Cherry în Alpi (video)

Cu Alpine A110S ne simțim sportivi înainte de începutul weekendului. Și cu Koenigsegg Jesko Red Cherry ne putem gândi că a început sezonul fructelor de vară… rapide, precum TGV-ul.

Producătorul francez de vehicule de performanță, Alpine, are o noutate în minuscula sa gamă. Acolo unde există, momentan, un singur model. A110 există deja în versiunile Pure și Legende. Iar din octombrie, pentru €66.500, va fi oferit și drept A110S. Noua versiune de vârf este destul de subtilă. Vizual. Avem un „steag” din fibră de carbon/portocaliu pe stâlpul C. Etriere portocalii și jante cu finisare întunecată.



Opțional și un plafon din fibră de carbon sau nuanța de caroserie mată Gris Tonnerre. Și cam atât. Ah, să nu uităm de scaunele Sabelt de 13,1 kg fiecare din interior. Asezonate de cusăturile portocalii de pe tapițeria neagră Dinamica. Și de o emblemă din fibră de carbon cu accente portocalii. Însă, din fericire, datele tehnice aduc mai multe motive de bucurie. Galopante.

A110S cu mai multă putere, Jesko cu aspectul

Alpine a reglat propulsorul de 1,8 litri turbo, poziționat central – legat la transmisia dual clutch cu 7 trepte și diferențialul electronic. Și a extras încă 40 de CP. Puterea a crescut de la 252 la 292 CP, însă cuplul a rămas la fel, la valoarea de 320 Nm. Suficient însă pentru ca A110S să sprinteze la 100 km/h în 4,4 secunde și apoi la un maxim de 260 km/h. Și asta nu e tot. Caroseria este cu 4 mm mai joasă, frânele Brembo devin standard, iar amortizoarele și barele anti-ruliu sunt cu 50 și 100% mai ferme.



Dacă aveți cumva mai mulți bani – adică €2.350.000, vă puteți orienta către Koenigsegg Jesko Red Cherry. Da, arată de parcă a fugit din cireș. Și o face cu stil, conform vânzătorului „Luxuryandexpensive”. Fără glumă, așa se numește dealer-ul. Ei oferă un Jesko – unul din cele doar 125 ce vor fi produse din 2020. Cu jante de 20/21 inch și multă fibră de carbon pentru o greutate de doar 1420 kg. Un hypercar care livrează 1600 CP dacă este adăpat cu E85…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*