Stiri

GC de Gran Coupé. Seria 8 de BMW (video)

BMW Seria 8 GC. Sportiv de lux, cu patru portiere. Sau cum bavarezii au în sfârșit un răspuns pe măsură la adresa unora precum Mercedes CLS. Sau Audi A7. Dar mai ales Porsche Panamera.

Sunteți unul din fanii casei din Bavaria? Sunteți la fel de oripilat precum fanii GoT de crimele de pe linia Daenerys – Drogon – Debarcaderul Regelui – Fortăreața Roșie? De… noua grilă a radiatorului de pe „regii” promiși – Seria 7 sau marele SUV X7. Nici o problemă, deoarece acum există Seria 8 Gran Coupé – GC, mai pe scurt. Nu este Jon Snow, deoarece nu are de gând să vegheze asupra nimănui. Nu cu ce are la bord.



Din față, Seria 8 GC este la fel ca orice alt Seria 8. Strict din față. Din lateral și din spate, totul se schimbă. Proporțiile sunt complet schimbate. În primul rând datorită noilor dimensiuni. Seria 8 GC este cu 231 mm mai lungă, cu 30 de mm mai lată și 61 mm mai înaltă decât un 8 Coupé. Iar ampatamentul a crescut cu 201 mm. Principalii beneficiari, desigur pasagerii din spate. Care au parte de două scaune individuale. Plus o „strapontină” pentru a justifica titulatura de 4+1.

Seria 8, GC la munte și la mare. De fapt, oriunde

Dec, avem proporții distinctive. Și mai avem un design lateral și spate cu totul și cu totul distins. Și în interior, modificările apar mai ales în zona din spate, cu o consolă centrală extinsă. Iar portbagajul este accesibil și din habitaclu, datorită divizării/rabatării spătarului banchetei în raport 40:20:40. În plus, pentru cei atenți la detalii, spațiul cargo este de 440 litri. Fix cât pentru trei saci de golf.



Acum să discutăm și despre poneii cu sânge alb-albastru. Sub capotă se află trei specii. Prima este V8, de 4,4 litri – pentru M850i xDrive. Cu 530 CP / 750 Nm și sprint de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde. Apoi avem 840i / 840i xDrive GC. Cu șase cilindri în linie, de 3 litri și 340 CP / 500 Nm. Suficient pentru un 0-100 km/h în 5,2 sau 4,9 secunde – cu tracțiune integrală. Iar atletul de cursă foarte lungă este 840d xDrive. Un diesel nobil, tot cu șase cilindri și trei litri. Care oferă 320 CP şi 680 Nm pentru un parcurs de 5,1 secunde până la 100 km/h.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*