Stiri

Seltos, Kia de India și Coreea (video)

După ce a prezentat succesiv SP Concept (Auto Expo Delhi, India) și SP Signature (Seoul Motor Show, Coreea), Kia dezvăluie și versiunea de serie. Seltos – un nou crossover compact, care se va produce… în India și Coreea de Sud.

Producătorii auto oferă destul de rar asemenea indicii evidente. Însă, iată, Seltos este un SUV compact care a debutat tot la Delhi și se va produce atât în India, cât și în Coreea. Sigur, poate nu este la fel de interesant precum XCeed – care va debuta pe Bătrânul Continent în câteva zile. Însă Seltos este un model global, deci îl vom vedea și pe meleagurile autohtone, cel mai probabil. Luptând cu Ford EcoSport și Dacia Duster, precum și alte SUV-uri din această zonă de interes… și preț. Poate și cu fratele Hyundai Kona.

La fel ca acesta, Seltos are o prezență cât se poate de distinctă în segment. Una livrată de tratamentul special acordat farurilor LED (toate luminile utilizează această tehnologie modernă). Ele sunt integrate în grila „tiger nose” și desemnează clar segmentul țintă – cel al cumpărătorilor tineri. Interiorul – care nu a fost dezvăluit încă – va fi un pic mai liniștit, însă la fel de capabil din punct de vedere tehnologic.

Seltos, viziunea crossover de mâine

Kia promite materiale de înaltă calitate, futuriste, pentru habitaclu. Iar cumpărătorii vor avea parte de numeroase tehnologii dedicate confortului, conectivității și ușurinței în utilizare. Printre ele, sistemul de infotainment cu ecran tactil de 10,25 inch. Sau sistemul ambiental Sound Mood Lighting. Nu lipsește nici măcar un Head-Up Display, de nu mai puțin de 8 inch în diagonală. Iar melomanii vor avea parte de audiții la înaltă calitate – datorită sistemului audio premium Bose, cu opt boxe.

Sub capotă, Seltos este „Smartstream”, atât pe benzină, cât și diesel. Aceasta este a treia generație a gamei de sisteme de propulsie, recent dezvoltată. Pentru început, Seltos este oferit cu motorul pe benzină turbo T-GDI de 1.6 litri, care livrează 177 CP. Tradiționaliștii pot opta pentru un 2 litri aspirat, de 149 CP. Iar fanii diesel vor avea parte de cunoscutul 1,6 litri de 136 CP – iar Kia ar putea comunica și alte motorizări pentru Europa. În funcție de piața de desfacere, Seltos are trei transmisii. Automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte (7DCT), clasică cu șase sau chiar și o versiune CVT (Continuously Variable Transmission).

Din păcate, este foarte posibil ca Seltos să nu sosească – cel puțin nu la început, cu tracțiune integrală. Kia nu menționează nimic despre 4×4 (ar intra pe teritoriul lui Sportage). Și în schimb oferă sistemul Drive Mode Select, cu modurile „Normal”, „Eco” și „Sport”. Iar noi am fost intrigați mai ales de Sound Mood Lighting. Acesta combină lumina ambientală cu o suprafață unică cu model 3D amplasată pe uși. Iar cele opt culori personalizabile și șase teme de iluminare se coordonează cu ritmul muzicii redate de sistemul audio – totul pare de-a dreptul „disco”!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*