Lifestyle / Stiri

JCB, F1 și tunsul gazonului Guinness (video)

JCB Fastrac 8000 sau Honda Mean Mower, aceasta este întrebarea. De Guinness World Record. Primul este cel mai rapid tractor al lumii. A doua este cea mai rapidă mașină de tuns iarba. Până la 100 de mile pe oră. Da, ambele sunt recorduri oficiale de Guinness…

La o parte Nurburgring Nordschleife și ale tale recorduri pe turul de circuit în Iadul Verde. Deja știm, oricine vrea să iasă la rampă fuge repede prin pădure, peste dealuri și văi. Și eventual pleacă acasă cu un timp de record cu înscris teutonic pe margine. Dacă chiar vrei să fii altfel, atunci îți trebuie ceva idei. De exemplu, să ai cel mai rapid tractor. Sau cea mai rapidă mașină de tuns iarba.

Zis și făcut. Nu de alta, dar competiția în zonă devine acerbă. Cam la fel ca pe Nurburgring… Bine, exagerăm! Dar ideea este că doar cu un an în urmă cădea recordul pentru cel mai rapid tractor din lume. Faimosul The Stig, de la Top Gear, ajungea la 87,27 mph (140,44 km/h). Acum, un reprezentant oficial al segmentului, JCB, a intrat în horă. Una semnificativ mai rapidă. Filmată și documentată, desigur, atingând 103,6 mph (166,72 km/h)!

JCB de F1, Honda de tuns iarba

Desfășurarea de forțe a fost una majoră – pe potriva dimensiunilor monstrului Fastrac 8000. JCB a cerut ajutorul pilotului de curse de motociclete și gazdei TV Guy Martin. Postul britanic Channel4 a filmat totul – așa că vom afla în curând toată povestea. Iar de monstrul de 1000 CP și 2500 Nm s-a ocupat Williams Advanced Engineering. Aceeași din spatele echipei Williams F1.

Și iată cum ajungem la Honda și a sa Mean Mower. Cineva trebuie să tundă iarba și pe acolo, nu? Cu o viteză de 100 de mile pe oră – 160 km/h. Atinsă tot în manieră de record, în 6,285 secunde. Și în caz că va întrebați, Guinness are o secțiune dedicată. „Cea mai rapidă accelerație 0-100 mph pentru o mașină de tuns iarba”. Cea dedicată vitezei maxime oricum le aparținea din 2014 (187,6 km/h). Și încă poate tăia iarba – cu lame din fibră de carbon. Asta da imaginație…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*