Stiri

Audi se tot S8 la noi (video)

Constructorul din Ingolstadt ne-a tot oferit S-uri în ultimul timp. Mai ales TDI-uri electrificate – în mai toate formele și variantele. Acum este vremea și pentru mult lux sportiv, cu S8.

Generația actuală A8 a impus noul limbaj de design la Audi în urmă cu aproximativ doi ani. Dar mai ales a adus noua organizare ultra-digitală a interiorului. Iar acum oricine se poate bucura de schimbarea prefixului – din A în S8. Aceasta deoarece această metamorfoză este însoțită și de o herghelie de 563 de ponei nărăvași. Și electrificați. Tot mild hybrid, așa cum deja ne-am obișnuit.

Pentru S8, Audi alege să rămână elegant și adoptă un V8. De 4 litri și cu dublu-turbo, evident. Acesta livrează 420 kW / 563 CP, dar mai ales un cuplu mamut – de 800 Nm. Necesar pentru deplasarea „elefantului” de aproape 2,5 tone. Iar pentru un plus – probabil insesizabil – de performanță și eficiență, avem mild hybrid pe 48 de volți. Putere și responsabilitate, Audi le are pe toate: inclusiv suspensie activă predictivă.

S8, racing sau ca yacht-ul

Aceasta are camere care verifică drumul și detectează gropile. Mult noroc în București… În plus, suspensia depinde și de sistemul Audi drive – în modul „dynamic” înclinările laterale nu depășesc 2,5 grade. Pe confort, ocupanții se leagănă pe valuri de 5 grade. Mai sunt prezente în program și sistemul quattro, dar și direcția pe toate roțile, frânele carbo-ceramice sau diferențialul sport.

Nu am vorbit despre prea multe cifre. Mai ales despre cele de performanță. Audi este secretos în această zonă. Probabil deoarece S8 este sub nivelul unui Alpina B7 sau a unui Mercedes-AMG S63, ambele cu 600 de CP sau mai mult la bord. Așteptăm replica dată de Audi S8 plus… dacă va veni. Până atunci, varianta „standard” este la fel de incognito ca orice alt model S. Poate doar evacuările cvadruple să îl dea de gol… Alo, Statham, se mai face vreun film din seria Transporter?!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*