Stiri

X6, pregătit pentru evoluția CLAR (video)

X6, ediția a treia. La fel ca Seria 7 și fratele X5, trece de acum la arhitectura CLAR. Și se grăbește, pentru că o face la doar cinci ani de la introducerea precedentei generații.

Fie că ne place, fie că nu, X6 a fondat un segment din ce în ce mai popular astăzi: coupé-SUV. Pardon, Sports Activity Coupé (SAC), cum le place bavarezilor să-i spună. Mai pe înțeles, dacă X5 este exponentul tradițional, X6 este new age. Adică mai crossover decât le place multora. Și odată cu a treia generație nu mai impune noi linii de design. Stilul este deja consacrat. Nicidecum. Acum impune idei de „bling”. Cum ar fi noua grilă a radiatorului… iluminată!



Deci, adio critici cu privire la dimensiunile ostentative ale grilei – ca la Seria 7 sau și mai marele X7. Salut noi idei de video-uri gangsta/ghetto/hip (nu și hop). Sau poate merge un vlog la reflectorul grilei… Altfel, X6 este destul de conformist – adică ușor de recunoscut. Nimic rău în asta. A fost primul, deci își alocă dreptul de preempțiune. Și interiorul este cunoscut, cu toate noutățile de rigoare. Cum ar fi controlul prin gesturi sau asistentul personal inteligent. Nu lipsesc nici BMW Live Cockpit Professional. Cu două ecrane bune pentru o pereche de laptop-uri: ambele au câte 12,3 inch.

X6 este la trei, dar cu patru

Liniile de echipare la lansare sunt: standard, xLine și M Sport. Producția are loc, ca de obicei, la Spartanburg – în Carolina de Sud, SUA. În schimb, BMW a pregătit patru motorizări pentru clienți. Și cea mai nouă versiune xDrive. Plus transmisie Steptronic cu opt trepte. Sau direcție activă integral, control dinamic al amortizoarelor ori alte două opțiuni de suspensie. Adică M Professional adaptivă cu stabilizare activă a ruliului sau suspensie pneumatică pe ambele punți. Ca să puteți alege – între dinamica maximă pe șosea. Și capabilități accentuate în off-road. Cu pachetul xOffroad de rigoare, ce aduce inclusiv moduri pentru zăpadă, nisip, macadam sau pietriș.



Iar sub capotă tronează cele patru opțiuni cât se poate de clasice. Adică cu șase cilindri în linie sau V8. De bază sunt opțiunile X6 xDrive40i cu 340 CP și X6 xDrive30d cu 265 CP. Opțional, la M Sport, cu sistem de evacuare M Sport și diferențial blocant M spate. Navele amiral X6 M50i de 530 CP sau X6 M50d de 400 CP au totul inclus. Adică propulsorul V8 pe benzină. Sau diesel-ul cu patru turbocompresoare și șase cilindri nobili. Așteptăm și opțiunile plug in hybrid, doar noua platformă CLAR poate – în cazul Seriei 7 sau X5-ului. CLAR, să înceapă petrecerea… oare BMW oferă și opțiune de efect „stroboscop” la grila iluminată?!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*