Stiri

Triple Demo Run Taycan: Goodwood FoS (video)

În cadrul turului Porsche Triple Demo Run, prototipul electricului Taycan a vizitat legendarul Festival of Speed de la Goodwood. Și nu a făcut-o încărcat de elemente de camuflaj complicate. Ci cu un simplu drapel al Regatului Unit al Marii Britanii desenat pe plafon. Și cu Mark Webber la volan.

Am văzut numeroase prototipuri la Goodwood FoS anul acesta. Britanicele Land Rover Defender și Aston Martin DBX au fost capete de afiș. Chiar și Lexus LC Convertible a impresionat. Însă toate erau bine ascunse sub schemele de camuflaj. Nu și electricele. Honda a venit cu prototipul E. Porsche a adus noul Taycan. Și ambele nu și-au ascuns formele voluptoase.



Nu mai departe de săptămâna trecută, Taycan a fost încercat de pilotul de curse Li Chao, reprezentant în Porsche Carrera Cup din Asia. El a oferit publicului chinez primele demonstrații oficiale în cadrul Porsche Experience Centre (PEC) din Shanghai. Faimosul pilot de Formula 1 (dar și câștigător cu Porsche la Le Mans în LMP1 în 2015) a vizitat Anglia. Iar Neel Jani va sosi în Taycan la New York, peste câteva zile, pentru cursa din ABB FIA Formula E Championship.

Triple Demo Run, Taycan este „ready” EV

Practic, acest circuit Porsche Triple Demo Run reprezintă de fapt turul celor mai importante regiuni pentru modelul cu emisii zero. Și nu mai avem mult de așteptat până când Porsche își deschide viitorul electric. Prezentarea va avea loc în septembrie, iar comercializarea va începe până la sfârșitul anului. Așteptăm performanțe fulminante și o autonomie sun ceea ce oferă Tesla Model S în acest moment.


De ce? Datorită caracteristicilor dezvăluite de Porsche. Astfel, Taycan va sosi cu tracțiune integrală și peste 600 CP la bord. Deci, performanțe comparabile. Însă bateria litiu-ion va avea o capacitate de aproximativ 90 kWh – sub cei 100 kWh oferiți de versiunile de vârf Model S. În schimb, încărcarea va fi comparabil la fel de rapidă. Porsche are la bord noua arhitectură de 800 de volți, gândită pentru un timp cât mai redus de încărcare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*