Stiri

Zagato la dublu Aston: DB4 / DBS GT (video)

Zagato a împlinit anul acesta 100 de ani. Aston Martin celebrează și ei 70 de ani de existență. Iar relația lor de prietenie durează de la începutul anilor 1950. Deci numeroase motive pentru a mai forma încă un cuplu. DB4 GT Zagato și DBS GT Zagato.

Unul este cât se poate de clasic. Cu ceva detalii mai speciale. Doar e un model din serie „continuation” – adică un fel de restomod de uzină. Oficial și foarte costisitor. Al doilea este mai mult decât modern – parcă privește direct în viitor. Clasicul DB4 GT Zagato este unul dintre cele mai rare modele Aston produse oficial. Doar 19 exemplare au existat. Până acum, deoarece Aston va mai crea încă 19 din seria de continuare. Anul acesta, la Aston Martin Works.

Stilul este clasic, însă totul este pus la punct pentru secolul XXI. Inclusiv propulsorul cu șase cilindri în linie. Capabil de nu mai puțin de 380 CP. Toată herghelia este legată la o transmisie manuală cu patru trepte. Și la un diferențial cu alunecare limitată, care trimite puterea doar roților din spate. Singura problemă – costurile. De 6 milioane de lire sterline.

Zagato pentru cei cu dare de mână

Din fericire, exorbitanta sumă le oferă clienților acces și al echivalentul modern. Aceasta deoarece DBZ Centenary Collection are fix 19 unități – exemplare duble, adică câte un DB4 și noul DBS GT Zagato. Pornit de la DBS Superleggera, noua versiune specială duce limbajul de design comun pe noi culmi… moderniste. Mai exact, pe 108 piese în formă de diamant. Ele formează noua grilă dinamică (elementele din fibră de carbon se mișcă).

Însă noi mai degrabă am fost fascinați de jantele aurii de 20 inch. Sau de plafonul din fibră de carbon care a „uitat” să încorporeze luneta. Nici o problemă, deoarece inginerii Aston au pus la bord o versiune digitală a oglinzii interioare. Nici o vorbă despre putere, însă cel mai probabil maiestuosul V12 twin-turbo de 5,2 litri a fost pus la bord neatins. Cu toți cei 715 CP și 900 Nm. 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*