Stiri

Camp Jeep, gata de jocurile cu Gladiator(i) (video)

Camp Jeep este cel mai important eveniment din calendarul fanilor de pe Bătrânul Continent ai mărcii americane. Oportunitatea perfectă pentru Jeep de a introduce în Europa noul pickup Gladiator.

Este o introducere foarte scurtă, deoarece cele două exemplare personalizate de Mopar vor pleca apoi acasă. Și nu se vor întoarce în Europa – cu tot cu cele 110 accesorii pregătite de Mopar – până în 2020. Abia atunci vor ajunge în showroom-urile din regiunea EMEA, din care face parte și Bătrânul Continent. Și nu vor ajunge acolo cu toate bunătățile. Deoarece Europa nu primește propulsorul V6 Pentastar. Pe benzină, de 3,6 litri și 285 CP. Cui îi trebuia, oricum – când impozitul este mare?



În schimb, clienții europeni vor primi un alt V6. Unul diesel. FCA nu are probleme stil Dieselgate. Deci liber la 3 litri și 260 CP. Plus un cuplu monstru, de 600 Nm. Care merge la perfecție cu bena de 152 cm în versiunea „crew cab”. Și cu capabilitățile de aventurier tot-teren. Însă, pe lângă alura de Wrangler cu benă, Gladiator mai are și altele de la fratele legendar. Cum ar fi noul interior, cu Uconnect (Gen.4) și ecrane de 7 sau 8,4 inch, plus Apple CarPlay / Android Auto. Și ceva în plus – de exemplu camera frontală pentru off-road.

Camp Jeep, doi Gladiator exhibiționiști

Camp Jeep este locul perfect pentru Gladiator. Și capabilitățile sale off-road – în funcție de versiune (Sport, Overland sau Rubicon). Adică avem sistem 4×4 Command-Trac sau Rock-Trac. Plus axe Dana 44 de generația a treia. Blocaje electrice pentru axele față/spate Tru-Lock. Sau pneuri off-road de 32 de inch. Plus o exclusivitate pentru segment – deconectare electronică a barelor stabilizatoare.



La Camp Jeep (12-14 iulie, San Martino di Castrozza, regiunea Dolomită) compania a prezentat doi Gladiator. Un Yin și un Yang – adică un exemplar White Clear Coat și unul Black Clear Coat. Din păcate, ambele cu hard-top. Pentru noi, argumentul total al modelului Gladiator este cel al transformării sale într-o decapotabilă. Datorită acoperișului soft-top și a posibilității de rabatare a parbrizului. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*