Stiri

Valkyrie, la lucru pe Silverstone (video)

Silverstone, casa Marelui Premiu al Marii Britanii. Dar și locul perfect pentru prima apariție mondială a hypercar-ului Valkyrie. În formatul final de producție. Gata pentru cele 150 de exemplare. Și nimic mai mult, în spiritul exclusivității totale.

Fanii segmentului hypercar au motive de bucurie. Aston Martin și partenerii Red Bull Racing au lăsat în urmă rivali precum Mercedes-AMG One sau Ferrari SF90 Stradale. În mod amenințător – în costumul sinistru negru/roșu. De fapt, el doar emula culorile monopostului de Formula 1. Dar oricum, anul acesta apare un nou Star Wars – așa că Darth Vader este mereu în mintea noastră.



Mai ales când Valkyrie are ascuns – de forța inginerilor din Gaydon și de la Red Bull Advanced Technologies, plus cei de la Cosworth – un „monstru” în interior. Este vorba, desigur, despre uzina de forță hibridă. De 1000 CP în stil V12 aspirat natural de către Cosworth. Și în total de 1160 CP și 900 Nm, mulțumită ajutorului electronilor din acumulatori.

Silverstone, casa britanică a Formulei 1

Aston Martin este ca și acasă pe circuitul britanic, însă la fel se poate spune și despre câștigătorul din weekend al cursei de Formula 1. Englezul Lewis Hamilton a luptat din greu alături de coechipierul său Valtteri Bottas pentru o victorie unu-doi, în timp ce pilotul Aston Martin Red Bull Max Verstappen a fost angajat într-o luptă epică cu Sebastian Vettel de la Ferrari.

Se pare că nu a fost totuși ziua celor de la AM RB – deoarece Charles Leclerc a fost cel care a ocupat a treia treaptă a podiumului… Iar Hamilton a marcat un nou record – nu doar a șaptea cursă câștigată în acest sezon. Ci, mai ales, a șasea victorie consecutivă pe circuitul de acasă… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*