Stiri

România, gata pentru EQC sau Clasa X Edition (video)

Clasa X în versiuni Edition: Progressive sau Power. Ori poate vă doriți un Mercedes-Benz complet electric – EQC. Toate trei sunt disponibile în România, pentru sume „modice”. Însă conforme cu personalitatea mărcii steluței în trei colțuri.

Constructorul teuton a demarat acum ceva vreme producția pentru primul său SUV complet electric. Noul EQC se produce la uzina din Bremen, pe aceeași linie de asamblare cu suratele hibride sau complet clasice – dotate cu motoare cu combustie internă. Iar clienții, inclusiv din România, vor avea acces la modelul complet electric cu o autonomie de 374 – 416 km (WLTP). Este, desigur, dotat cu 4Motion – are câte un motor electric pe fiecare punte.



Și un total de 408 CP și 760 Nm. Suficient pentru un 0-100 km/h în 5,1 secunde și o viteză maximă de 180 km/h. Iar încărcarea acumulatorilor de 80 kWh durează între 11 ore la wallbox de 7,4 kWh și aproximativ 40 de minute (10-80%) la stațiile publice de încărcare rapidă DC (sursă de alimentare de 400 V și curent de cel puțin 300A – aproximativ 120 kW). Evident, prețul este și el pe măsură: de la 75.922 Euro (TVA inclus), pentru versiunea de bază. Sau 85.585 cu TVA, pentru EQC Edition 1886.

România, gata de aventuri cu Clasa X

EQC va avea de luptă cu numeroasele SUV-uri electrice apărute recent – precum Model Y de la Tesla, sau mai marele Audi e-tron. Însă Clasa X nu prea are concurență în nișa pickup-urilor premium. Mai ales că Mercedes-Benz România își tratează clienții și cu ediții speciale – noile Progressive și Power Edition. Clasa X Edition are și prețuri mult mai accesibile decât EQC – Progressive Edition pornește de la prețul de 32.200 Euro (fără TVA) și Power Edition de la 37.150 Euro (fără TVA).



Ambele sunt valabile până la finalul lunii septembrie 2019, aducând numeroase dotări speciale în standard. Ambele dispun de numeroase elemente – vopsea metalizată, diferențial blocabil, sistem de navigație, cameră pentru mers înapoi, scaune încălzite. Nu este uitat nici pachetul „Style” (bare plafon, sistem de iluminat LED Performance, lămpi spate cu tehnologie LED și geamuri spate fumurii). Iar pachetul Power Edition are și alte dotări suplimentare, pe care Mercedes vrea să le dezvăluie în showroom. Noi însă știm că ambele sunt cele mai puternice Clasa X – dotate cu biturbo-ul diesel X 250 d, de 190 CP, cuplat la transmisa automată cu 7 trepte. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*