Stiri

Mercedes, vacanță cu AMG GLC43 sau CLA45 SB (video)

CLA45 Shooting Brake sau GLC 43, în versiunea tradițională sau Coupé. Opțiuni foarte practice pentru fanii Mercedes. Însă AMG are grijă ca acestea să fie opțiuni numai bune și pentru amatorii de performanță.

La Goodwood, Mercedes-Benz și divizia sa de performanță AMG au deschis „balul” cu cel mai puternic propulsor cu patru cilindri, de serie, din lume. Și l-au pus pe micul hatchback al Clasei A. Sau pe stilatul sedan CLA. Însă pentru că avem de-a face cu specialiști teutoni, ei nu au uitat nici de clienții care vor opțiuni practice. Așadar, să intre în scenă și CLA45 Shooting Brake.



Echipa din Affalterbach în mod clar nu se află încă în vacanța de vară. Cel puțin pentru Europa, deoarece A45 și mai ales CLA45 SB sunt în mod clar exclusivități pentru Bătrânul Continent. Nici o problemă, deoarece clienții MB vor putea pleca liniștiți în vacanță. Cu un station wagon numai bun de dus și la piață și la operă. Rapid, cu ajutorul celor 387 sau 421 CP (CLA45 S Shooting Brake). Ceea ce înseamnă că toate bagajele care încap în portbagajul de 505 litri vor ajunge la 100 km/h în 4,1 sau fix patru secunde.

CLA45 SB, dar cu SUV-ul cum rămâne?

Dacă un station wagon, fie el și din seria CLA, nu este suficient de stilat, atunci există și opțiunea unui SUV. Doar Mercedes și colegii din Affalterbach au avut grijă să prezinte GLC43 și GLC43 Coupé în versiunea cu facelift. Chiar dacă asta înseamnă să renunțați la cel mai puternic patru cilindri de pe Terra. Plusul de rafinament s-ar putea să merite.



Nu de alta, dar GLC 43 și fratele Coupé au și ele noua grilă Panamericana. Și faruri și stopuri noi. Și ceva alte detalii pe care nici noi nu am reușit să le mai sesizăm (parcă Mercedes spunea ceva de evacuările ovale, cvadruple?!). Totul este în ceață – prea multe modele și versiuni, prea puțină imaginație din partea stiliștilor. Oricum, măcar știm ce este sub capotă. Un V6 twin-turbo, de 3 litri. Dotat de acum cu 390 CP (+23 CP) și capabil să catapulteze ambele modele la 100 km/h în 4,9 secunde. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*