Stiri

SQ7 merge diesel, Flying Spur pe benzină cu First Edition (video)

Luxo-barjele vin în tot felul de formate în industria auto. Diesel cu Audi SQ7 facelift. Sau pe benzină, cu Bentley Flying Spur First Edition. Chiar și la evenimente caritabile.

Audi SQ7 există în panoplia ultra-tehnică din Ingolstadt încă din primăvara anului 2016. Pe atunci, imensul SUV devenea primul model VAG dotat cu pe atunci noul V8 TDI de 4 litri. Au urmat apoi Bentley Bentayga Diesel, VW Touareg sau SQ8. Însă Audi se întoarce la SQ7, pentru o reîmprospătare. La fel ca modelul standard Q7, SQ7 primește modificări subtile odată cu acest facelift. Cele mai evidente – noile faruri și stopuri, o mostră high-tech tipică pentru Audi. Iar SQ7 „mănâncă” aer prin și mai impozanta grilă Singleframe cu striații duble verticale.



În spate, evacuările cvadruple și bara metalică ce unește stopurile sunt gata de acțiune. Pentru personalizare există pachetul de stil „black” sau Audi Exclusive Program ce poate oferi orice opțiune, inclusiv culori aparte precum acest Daytona Gray. Pentru 94.900 euro, clienții europeni vor putea comanda din septembrie noul SQ7. Din păcate, datele tehnice rămân nemodificate. Adică avem „doar” 435 CP, precum și 900 Nm. Suficient totuși pentru a ajunge la 100 km/h în 4,8 secunde și apoi la pragul limitat electronic, de 250 km/h.

Dacă SQ7 nu e nobil, Flying Spur First Edition sigur e

Ne-am gândit de curând la noul Flying Spur ca la sedan-ul perfect al visurilor noastre luxoase, însă nu ne așteptam să aibă și tendințe caritabile. Și totuși… Bentley a pregătit noua sa limuzină în versiunea First Edition. Iar aceasta va fi prezentată publicului, prima oară, în cadrul Elton John Foundation Gala (24 iulie). Acolo va fi licitat și primul exemplar, încasările fiind apoi în totalitate livrate către Elton John AIDS Foundation. Asta pentru cei care consideră un Flying Spur „standard” prea… lumesc.



Nici o grijă, First Edition va fi disponibil doar 12 luni de la intrarea în producție. Și va fi dotat cu multe elemente unice – precum și cu absolut toate opțiunile posibile, inclusiv acele jante imense (22 inch) de la Mulliner. Și cu W12-le de sub capotă, desigur, și ai săi 635 cai putere, toți cât se poate de pur sânge și cu pedigriul complet… Suficient pentru un galop până la 60 mph în 3,7 secunde și o viteză maximă de 207 mph. Da, suntem prea lorzi ca să mai facem conversia… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*