Stiri

Audi merge Sportback la Q3 (video)

Q3 a trecut la a doua generație anul trecut. În 2019, gama se extinde cu noul Q3 Sportback. Un răspuns interpus între bavarezii creatori de Coupé-SUV X2 și X4. Dar și un posibil liant între deja prezentul Q2 și un posibil viitor Q4.

Astăzi, constructorii aglomerează mai mult ca niciodată zona crossover/SUV. Iar când opțiunile tradiționale se epuizează, trec la asaltul nișelor. BMW a deschis balul coupé-SUV cu marele X6. Însă în ultimii ani, alături de Audi și Mercedes-Benz, au democratizat zona… în jos. Astfel au luat naștere Audi Q2, BMW X2 sau X4, ori Mercedes GLC Coupé. Acum, Audi îi face loc în gamă și noului Q3 Sportback.Acesta este atent modelat pentru o imagine sportivă. O privire din față ar putea crea confuzii – Q3 și Q3 Sportback diferă doar la aranjamentul grilei. Cu linii verticale pentru primul și structură „fagure” pentru al doilea. Însă din profil și spate, totul este mult mai clar. Plafonul coborât se scurge pentru a se uni cu luneta, iar liniile laterale sunt mai dramatice – mai atletice. Sportivitate este susținută și de zona de protecție – dotată cu noi elemente. Iar dimensiunile sunt cheia poziționării noului Q3 Sportback. Are 4,5 metri lungime – deci este plasat între X2 și X4, fiind cu 16 mm mai lung și decât Q3 standard. Are, în schimb, înălțimea de 1,56 metri, cu 29 mm mai puțin decât la Q3.

Q3 Sportback nu face rabat în habitaclu

Totuși, inclusiv datorită ampatamentului generos, de 2,68 metri – în habitaclu este în continuare loc pentru cinci persoane. Bancheta spate are chiar și idei de MPV: culisează 130 mm și spătarele independente au câte șapte poziții intermediare. Iar volumul portbagajului variază între 530 și 1400 litri. În față, însă, avem în mod evident un cockpit aproape identic pentru cei doi Q3. Cu toată tehnologia aferentă, de la încărcare wireless la Audi virtual cockpit de 12,3 inch și ecran central de 10,1 inch. Cu tot cu servicii online Audi connect și informații „Car-to-X”. Sau Alexa Skills de la Amazon și Google Earth.Lansarea, programată la toamnă, include două modele: 35 TDI S tronic (€40.200 în Germania) și 45 TFSI quattro S tronic (€46.200). Noi am renunțat de la bun început să descifrăm aceste coduri. Cert este că varianta diesel are inclus un 2.0 TDI de 150 CP și transmisie automată S tronic. Iar modelul pe benzină este 2.0 TFSI de 230 CP, cu tracțiune integrală quattro și S tronic. Vor urma quattro și manuală pentru modelul diesel mic. Plus un diesel mai puternic, de 190 CP. Și un benzinar mai accesibil, de 150 CP și dotat cu sistem mild hybrid pe 48V. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*