Stiri

Premium sau ute: XT5 & Pajero Sport (video)

Astăzi, zona premium este acoperită de reîmprospătarea în stil Cadillac a SUV-ului de lux XT5. Categoria utilitarelor, în schimb, vine din Thailanda cu Mitsubishi Pajero Sport.

Cadillac nu mai face volume ca pe vremuri. Cel puțin, nu acasă. În China, în schimb, îi merge foarte bine. Poate de aceea, SUV-ul de clasă medie XT5 a fost întâi reîmprospătat în Asia și abia acum și acasă, în SUA. Schimbările la nivelul stilului sunt, oricum, subtile. Avem o mască nouă a radiatorului, precum și modificări aduse feței și spatelui pentru a încadra XT5 mai bine în noua familie crossover, alături de frații XT4 și XT5. Cel mai evident detaliu – luminile DRL sub forma unei virgule…



Mai ascunse de privirile indiscrete sunt însă schimbările majore. Astfel, modelul de bază are parte de un nou propulsor. Unul mai mic, dar turbo. De 2 litri și cu patru cilindri. Suficient pentru a livra 237 CP și 350 Nm, prin intermediul unei automate cu nouă trepte. Mai mult oferă versiunile Premium Luxury și Sport. Adică V6 cu 310 CP. Nici interiorul nu a scăpat neatins – însă Cadillac pare în continuare în urma concurenței directe chiar și după ce adaugă un sistem nou de infotainment cu ecran de 8 inch.

XT5 în SUA, Pajero Sport în Thailanda

Japonezul Pajero Sport are numeroase pașapoarte. Ca pe spionii internaționali, îl mai poate chema și Montero Sport sau Shogun Sport. Nu are nimic sport în el, însă, deoarece utilitatea primează. Nici nu se putea altfel – doar este varianta SUV a pickup-ului L200 / Triton. Cu șapte locuri și cu un design care acum pare preluat direct de la mai micul Eclipse Cross. Fără subtilități însă… în stil „Dynamic Shield” la puterea a doua.



Interiorul oferă totuși destule noutăți pentru a-l lua în considerare chiar și în ciuda exteriorului mai controversat. Mitsu a intrat în secolul XXI – instrumentar de bord digital. Plus sistem de infotainment cu touchscreen, tot de 8 inch, precum și hayon electric „hands free”. Există versiuni cu sau fără 4WD, însă o singură motorizare: un diesel de 2,4 litri și 178 CP / 430 Nm, cuplat la o transmisie automată. Și un ultim detaliu, Pajero Sport nu este de fapt japonez, ci mai degrabă thailandez, deoarece se fabrică doar la uzina din Laem Chabang.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*