Stiri

CSR2 pentru Huayra Roadster BC (video)

CSR2 – CSR Racing 2, este un joc extrem de faimos printre amatorii platformelor mobile. Însă nu ne-am așteptat ca un joc de drag racing să aducă premiera unui hypercar exotic italian. Și totuși, așa a ajuns la noi Pagani Huayra Roadster BC.

De altfel, Zynga Inc. – creatorii jocului – și Pagani Automobili S.p.A. au ținut să menționeze un aspect interesant. Acesta este primul automobil de „designer” real lansat întâi în lumea virtuală, prin intermediul unui joc dedicat dispozitivelor mobile. Astfel, înainte de a deveni disponibil pentru public în lumea reală, jucătorii CSR2 îl vor putea câștiga într-un parcurs special de 80 de curse tip „time attack”. Cu siguranță mai simplu decât să dispui de 3,5 milioane de dolari, pentru un exemplar fizic.

Evident, cum Huayra Roadster BC este unul dintre cele mai costisitoare modele de producție din lume, acesta va fi manufacturat într-o serie extrem de limitată. Doar 40 de exemplare reale. Virtuale… cât cuprinde. Oricum, toate vor avea parte de un V12 de 6 litri de la AMG, regândit pentru ca atât în lumea reală cât și în CSR2 să dezvolte 800 CP și 1050 Nm! Cifre care, de fapt, sunt peste ceea ce oferă versiunea acoperită BC – 750 CP și 1000 Nm. Perfect – mai mulți ponei sub cerul liber…

CSR2 sau nu, Roadster BC livrează

Ideea celor de la Pagani – să compenseze inerenta greutate adițională a conversiei la statutul de open-top. De aceea puterea este livrată roților din spate cu ajutorul unei cutii Xtrac. Aceasta, o secvențială cu șapte trepte, are un singur ambreiaj – deci este cu 35% decât o transmisie cu ambreiaj dublu. Astfel, alături de alte schimbări, greutatea este ținută sub control, la doar 1217 kg.

Spre deosebire de CSR2, în viața reală Roadster BC-ul se descurcă chiar mai bine când liniile nu mai sunt drepte. Pe viraje, de exemplu, forțele gravitaționale ajung la valoarea de maxim 1,9G. Pentru o nu foarte subtilă comparație, Chiron reușește „doar” 1,5G! Pagani va prezenta pentru prima oară noul Huayra Roadster BC în fața publicului (viu) luna aceasta, în cadrul faimoasei Monterey Car Week. Poate acolo vom afla și cât de rapizi trebuie să fim pentru a învinge în CSR2 -ul din lumea reală…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*