Stiri

V – vechi sau din viitor: Defender & e-tron 50 (video)

Probabil este un „V” de la victoria industriei auto în satisfacerea tuturor nevoilor. Ale pasionaților de vechi sau de viitor. Exemplele concrete sunt Land Rover Defender Classic Works Upgrade Kit. Sau Audi e-tron 50 quattro.

Toți pasionații de modele off-road așteaptă cu înfrigurare noua generație Defender. Cei old-school au însă deja un Defender. Iar pentru ei Land Rover Classic a scos de la „naftalină” o serie de îmbunătățiri menite să-l mențină de actualitate, chiar dacă unele exemplare deja se apropie de titulatura de „youngtimer”. Însă vechi, de această dată, poate însemna și pregătit pentru viitor. Asta dacă clienții dețin un Defender 90 sau 110, fabricat între 1994 și 2016.

Dacă se înscriu în această zonă, Defender Classic Works Upgrade Kit vine cu o mulțime de bunătăți. Spre exemplu, de la MY2012 în sus, diesel-ul de 2,2 litri primește încă 39 de ponei. Totalul ajunge astfel la 160 CP și viteza maximă la o valoare aducătoare de adrenalină – 170 km/h. Nu la fel de multă ca înainte, deoarece pachetul conține și elemente noi de manevrabilitate, pentru frâne și suspensie de la Defender Works V8. Plus jante de 18 inch și pneuri de performanță.

Viitor mai accesibil, de la Audi

Un viitor mai luminos oferă și Audi, prin intermediul primului său SUV complet electric. Acesta, pe numele său complet e-tron 55 quattro, a primit de curând și o versiune de bază: e-tron 50 quattro. Sesizați schimbarea, subtilă cum doar Audi reușește să fie?! Diferența concretă ține de capacitatea cumulatorilor, care la e-tron 50 coboară de la 95 la 71 kWh (-25%) – deci veți avea parte de un viitor ceva mai… scurt.



În materie de autonomie, desigur. Conform ciclului WLTP – ceva mai apropiat de realitate decât NEDC – e-tron 50 pierde 28% din valoare: de la 417 la 299 km. În același timp, sistemul electric de propulsie dual-motor are doar 230 kW față de 300 kW, în timp ce capacitatea de încărcare rapidă scade de la 150 la 120 kW. Vânzările vor începe în ultimul trimestru al anului, însă Audi menține misterul asupra argumentului suprem – cel al prețului (mai redus). 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*