Stiri

Vacanța 6.1, în California, cu VW

Volkswagen este gata pentru un nou California, bazat pe versiunea cu facelift Transporter T 6.1. Drept pentru care, să înceapă vacanța – la Beach, Coast și Ocean. Căci, fără doar și poate, este încă vară.

De fapt, nu știm câți viitori clienți vor reuși să ducă California 6.1 la plajă anul acesta. Nu de alta, dar prima ieșire reală în fața publicului este programată pentru 31 august – 8 septembrie. În timpul evenimentului Caravan Salon, de la Düsseldorf. Deci nici măcar nu va reprezenta o aventură. Ci doar o întâlnire cu rivalii și, mai ales, fanii modelelor tip „camper”. 

Evident, prezentarea online pentru California 6.1 a inclus o sesiune foto de vacanță cu varianta de top – Ocean. Aceasta este cât se poate de „vintage” – cu grila radiatorului foarte cromată și vopseaua dual-tone în stil „Bulli”. Însă și variantele mai acesibile, Beach sau Coast, au parte de schimbările aduse modelului T 6.1: noi faruri cu DRL-uri pe LED, parașocuri noi și altele.

6.1, pentru că tehnologia deține supremația

Nu este un nou sistem de operare, însă VW nu a folosit degeaba o referință tehnologică. Spre exemplu, în interior California are parte de un nou panou de control poziționat în plafon. Dotat cu ecran color și capabil să controleze mai totul – chiar și acoperișul „pop up”. Doar e normal ca acesta să fie acționat electro-hidraulic. Are chiar și indicatoare pentru înclinarea laterală și longitudinală – însă nu pentru parcursuri off-road. Ci pentru momentele de relaxare, cu cafeaua aburindă pe plită…

Chiar și modelele comerciale au parte acum de o digitalizare totală – drept pentru care California se laudă nu doar cu un nou instrumentar de bord digital, ci și cu funcții connected. Iar noile sisteme de asistență includ și elemente precum Trailer Assist ori Cross Wind Assist, pentru că nu toată lumea se descurcă la fel de ușor cu astfel de autovehicule de talie mare. Tot de talie mare sunt și motorizările – de 2 litri, turbo diesel – în timp ce aventurile nu se opresc la terminarea asfaltului, datorită opțiunii tracțiunii integrale. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*