Stiri / Video

Ghost out, în stil Zenith (video)

Zenith este colecția prin care Rolls-Royce vrea să-și ia adio de la actuala generație Ghost. Și aparent vrea să impună o nouă tradiție, sărbătorită odată la fiecare zece ani.

Constructorul britanic explic: „foarte rar, există șansa pentru colecționarii pasionați de lux să obțină un element aflat cu adevărat la apogeu. În contextul Rolls-Royce Motor Cars, aceste momente rare apar în mod aproximativ odată la fiecare zece ani.” Am cam avea ceva de obiectat cu privire la oportunitatea distanțată la fiecare decadă – dacă ne aducem aminte chiar de Ghost Silver Ghost Collection de anul trecut. Însă putem face o derogare, dacă RR se referă la climaxul schimbului de generații.



Nu de alta, dar acum 10 ani, sosea reîncarnarea modernă a sedan-ului Ghost. Întâi în primăvară, la Geneva, cu ajutorul conceptului 200EX. Și apoi în toamnă, la Frankfurt, cu versiunea de serie Ghost. Acum, la o decadă distanță, Ghost Zenith Collection vrea să le omagieze pe toate. Inclusiv originalul Silver Ghost, automobil produs acum peste un secol, între 1906 și 1926. Astfel, își merită cu siguranță statutul de colecție. Mai ales că va fi declinată în doar 50 de exemplare.

Ghost la Zenith, dar acesta nu este finalul călătoriei

Dacă vă mai aduceți aminte, RR a mai oferit o serie Zenith Collector’s Edition și pentru Phantom VII, în 2016. Așadar, putem vedea firmamentul unei tradiții. Una care va fi extrem de rară – pentru fiecare serie în parte. Pentru Ghost Zenith, Rolls a pregătit o mulțime de elemente „bespoke”. Spre exemplu, un mic lingou realizat din metalul topit al statuetei Spirit of Ecstasy de pe 200EX va putea fi regăsit la bordul fiecărui exemplar Ghost Zenith.



Tot pe consola centrală se află și reprezentarea stil „blueprint” a conceptului, mărită la dimensiuni abstracte și apoi împărțită în fix 50 de unități – precum piesele unui puzzle. Membrii „Bespoke Collective from the Home of Rolls-Royce’s Leathershop” au lucrat artizanal la broderiile ce împodobesc locurile din spate. Și au făcut-o după un model clasic, cel al originalului Silver Ghost. În cazul Extended Wheelbase Zenith, plafonul preia forma siluetei Spirit of Ecstasy.

Dacă „patronul” (cum sunt numiți clienții de către RR) alege un Ghost Zenith standard, plafonul înstelat va include și configurația unică a câte unei stele căzătoare – cerul nocturn fiind realizat din nu mai puțin de 1340 lumini din fibră optică. Iar pe dinafară, în afară de capota Silver Satin – un alt omagiu adus conceptului 200EX – se pot alege doar trei scheme de culori. Iguazu Blue cu Andalusian White, Premiere Silver cu Arctic White sau un îndrăzneț Bohemian Red cu Black Diamond.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*