Stiri / Video

Avant pe RS6 în America Sport (video)

RS6 Avant este răspunsul Audi Sport la avalanșa de modele de performanță premium de pe piața nord-americană. Vine direct din Europa cu o nouă generație și este dotat cu toate tehnologiile de top… electrificate.

Divizia de performanță Audi Sport sărbătorește anul acesta nu mai puțin de 25 de ani de modele RS. A nu se confunda cu cele notate doar cu „S” – fie ele și nava amiral S8. Și pentru că expansiunea înseamnă nu doar adăugarea de noi modele, ci și de regiuni, RS6 Avant vine la pachet cu o istorică disponibilitate și în America de Nord. După ce ajunge, desigur, în prima parte a lui 2020 întâi acasă în Europa.



De obicei Audi are o atitudine „zen” față de versiunile sale sportive. Însă, de această dată a decis că este cazul unei separări mai accentuate față de familia A6 / A6 Avant / A6 Allroad. Și a preluat ideile utilizate de obicei de mărcile aftermarket. Astfel, întreg kit-ul aerodinamic pare efectiv adăugat – nu integrat cu caroseria. Unora le va place această „masculinizare” accentuată. Altora nu, dar decizia a fost deja luată, oricum. Măcar spațiul util nu este afectat – familia are la dispoziție 565/1680 litri.

RS6, Avant cu MHEV

Interiorul este dotat cu toate bunătățile tehnologice – MMI pe zona centrală, HUD și Audi virtual cockpit în fața șoferului. Totul asezonat cu bunătăți specifice modelelor RS. Pentru că este un Avant, RS6 oferă o noutate standard – suspensia pneumatică adaptivă. Cei care vor doar sportivitate pot opta pentru revenirea la combinația tradițională. Doar că aici avem arcuri din oțel noi și amortizoare cu trei stadii de ajustare, plus Dynamic Ride Control (DRC), în cadrul pachetului RS Sports Suspension Plus.



Ah, să discutăm și despre struțo-cămila din ceainăria de porțelanuri. Sau era elefant?! Oricum, sub capotă RS6 Avant ascunde un monstru… eficient. Adică un V8 TFSI de 4 litri, twin-turbo. Capabil să livreze 600 CP și 800 Nm. Destul pentru 100 km/h în 3,6 secunde și 200 km/h în 12 secunde. Alimentarea este tăiată la 250 km/h, așa cum este tradiția. Sau puteți evita restricțiile cu pachetele Dynamic / Dynamic + și atinge 280 sau chiar 305 km/h. Cu bonusul adăugării unui diferențial central mecanic la sistemul quattro.

Însă, RS6 Avant are parte și de un sistem mild hybrid (MHEV) pe 48V. Care impune un start/stop ce acționează de la 22 km/h. Și recuperează până la 12 kW de energie. Iar V8-ul are sistem de „ucidere” a jumătate din cilindri pentru acele momente când doamnele doar își retușează machiajul pe autostradă. Pentru domni, există sistemul de coasting între 55 și 160 km/h, care bagă motorul cu totul în „hibernare” pentru maxim 40 de secunde. Timp suficient pentru a crea o nouă rețetă de cocktail în drum spre clubul de golf…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*