Stiri / Video

GTE „warp” cu Drako Motors (video)

GTE – adică GT-ul Electric. E simplu, nu? Așa pare pentru ilustrul necunoscut constructor californian Drako Motors. Un fel de rezultat reușit al experimentului Tesla. Dar, totuși, aflat la stadiul de incubator… de idei și tehnologii.

Concursul de eleganță Pebble Beach ne-a luat ochii cu Bugatti Centodieci, însă acesta nu a fost singurul hypercar mai altfel de acolo. Celălalt model demn de interesul nostru a fost Drako GTE. Un sedan… electric. Hmm, unde am mai văzut noi rețeta aceasta? Ah, tot în California, la Tesla. Și pentru a fi diferiți – cu toate că GTE seamănă dubios de tare cu un anume Fisker (Karma, Revero, EMotion – cam aceeași „ciocolată” electrică), Drako a dublat miza. La propriu.



Adică acum acest sedan electric – care datorită filmulețului nu pare chiar „vaporware” – are la bord patru motoare electrice. Nu două ca la Tesla. Și un total combinat de 1200 CP. Plus un cuplu monumental de obscen – 8800 Nm. Probabil au nevoie de atât când intră în „warp” în căutarea Stelei Morții lui Darth Vader. Sau am încurcat terminologiile SF?

GTE de Drako, mai mult decât SF

Specificațiile tehnice par de domeniul fantasticului. Este adevărat. Însă Drako a prezentat GTE-ul la Pebble Beach în format real. Nu ca unii precum Lucid cu al lor hyper-sedan Air, pe care nu l-a văzut nimeni decât pasionații de gaming, în format CGI. Așadar, să îi oferim prezumpția de nevinovăție. Și să ne încredem în cifra pentru viteza maximă – 206 mph. Adică 331,5 km/h. Acumulatorii sunt și ei credibili – 90 kW, la fel și puterea de reîncărcare: 150 kW. Plus intenția de producție – doar 25 de exemplare, pentru $1,25 milioane fiecare.



Dacă vreți și ceva EV de performanță cu adevărat palpabil – pe deasupra și sedan – avem noutăți despre Taycan. Acel Porsche complet electric care se lansează pe 4 septembrie, înainte de a debuta la IAA Frankfurt. Constructorul teuton a prezentat interiorul. Tot digitalizat. Cu ecran curbat de 16,8 inch pentru instrumentarul de bord. Cu display central de 10,9 inch. Și încă unul pentru pasagerul din dreapta. Plus unul pe tunelul median, de 8,4 inch – pentru climatizare. Și unul în spate, de 5,9 inch – pentru că și pasagerii de acolo au dreptul la ecrane… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*