Stiri / Video

2 pentru 03, de culoare Cyan Concept (video)

Lynk & Co 03 Cyan Concept – să ținem minte acest model. Și ale sale 5 minute de faimă pe Nurburgring Nordschleife. Unde a doborât nu unul – asta nu mai e la modă, deja – ci chiar două recorduri.

Știți cine este Lynk & Co, cel mai probabil: noul brand internațional al celui mai expansiv grup auto – chinezii de la Geely. Constructor care deține, printre altele, Lotus, Volvo, Polestar. Cyan vine de la Cyan Racing – fosta echipă Polestar, devenită între timp producător auto sportiv, dar sustenabil. Iar 03 este pur și simplu indicativul pentru sedan-ul gamei constructorului. Însă la un loc, Lynk & Co 03 Cyan Concept este ceva cu totul special.



Este un prototip al unei viitoare serii extrem de limitată. Despre care nu se știu câte bucăți vor fi produse, ci doar pentru cine – clienții VIP ai companiei. Un sedan dotat cu o caroserie aerodinamică în stil WTCR și un propulsor în patru cilindri de doar 2 litri. Care însă livrează 528 CP și 504 Nm doar punții față prin intermediul unei transmisii secvențiale cu șase trepte. Suficient pentru primii 100 km/h în 4,4 secunde, secunzii 200 km/h în doar 10 secunde și terțiara viteză maximă de 310 km/h.

03 cu 2 recorduri – FWD și 4 uși

Nu știm cum au pus la roată cei 528 CP fără ca pneurile din față sau direcția să o ia razna în fiecare moment. Însă cumva au reușit. Altfel nu trimitea înapoi la planșa de proiectare două modele cu mai multă vizibilitate în oglinda retrovizoare decât întreg brandul Lynk & Co. Și este vorba despre Renault Megane RS Trophy-R și Jaguar XE SV Project 8. Acestea sunt modelele învinse de prototipul chinez cu aromă suedeză. Pe britanici i-a învins chiar de 2 ori, deoarece Project 8 a dat două „ture” de Nurburgring, anterior.



Să vedem detaliile tehnice – cele vizuale le aveți în video-urile atașate. Și sunt destule. Trecând peste nuanțele de prototip ale 03 Cyan, deoarece exemplarul utilizat era înmatriculat legal în Suedia. Pilotul WTCR Lynk & Co Cyan Racing, Thed Björk (campion în 2017), a terminat parcursul buclei nordice (20,8 km) în 7 minute și 20,1 secunde. La o viteză medie de 170,4 km/h! Project 8 a fost aproape, cu 7.23:1. Trophy-R ceva mai departe, cu 7.45:3. Ah, iar pentru constructorii care utilizează varianta de 20,6 km, timpul de bătut al 03 Cyan a fost de 7.15:1. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*