Stiri / Video

Impreza, cu aromă de Japonia (video)

Impreza. Subaru. WRX. STi. Stop, rewind – înapoi la Subaru și Impreza. Ne-au luat amintirile din WRC pe dinainte. Deh, încă îl iubim pe Colin McRae. Și încă ne semnăm peste tot cu „555”. Dar, revenind, în era modernă – vă anunțăm că Impreza este vie și nevătămată.

Nu ca Mitsubishi Lancer, care a murit precum un vagabond uitat de lume. Sau ca modelul Eclipse, care a fost resuscitat pentru un crossover călduț și cu un styling interesant – menit să ascundă plictiseala de dedesubt. În schimb, datorită platformei globale, Impreza se mai vinde chiar și la noi. Însă nu despre Impreza de Europa vorbim astăzi. Nici despre WRX STI-ul de la Isle of Man (aveți totuși video-ul nebuniei mai jos).

Facem o mică vizită în Japonia, acolo unde Subaru a decis să împrospăteze faimosul model compact pentru MY2020. Nu de alta, dar – ținând cont de arhitectura globală – aceste schimbări vor ajunge și în restul regiunilor: America de Nord sau Europa. Iar asta este bine, pentru că cine este pasionat de cultura japoneză și își dorește un automobil mai altfel nu poate da greș cu o Impreza.

Impreza de Japonia, în stil multicultural

Fiind vorba despre un facelift, cele mai evidente modificări stilistice au avut loc la nivelul părții frontale. Subaru a revizuit prezentarea stilistică a celor două grile, a radiatorului – dar mai ales a celei inferioare, acum de dimensiuni sporite. Ornamentele cromate din jurul luminilor de ceață și-au schimbat poziția și forma, în timp ce modificările aduse farurilor și stopurilor sunt din categoria ultra-subtilă. În funcție de piață, Impreza este în continuare disponibil drept sedan sau hatchback (în RO) – iar producătorul japonez nu uită să ofere și noi jante din aliaj.

În ceea ce privește interiorul, Subaru nu a suflat o vorbă – deci putem presupune că nu au avut loc îmbunătățiri și în cockpit. Nu vizual, deoarece categoria tehnologică este bifată cu brio. Iar cea mai importantă introducere a departamentului este sistemul Eyesight Touring Assist. Este o tehnologie semi-autonomă gândită pentru a reduce stresul, oferind asistență la frânare/accelerare și menținerea direcției corecte. Opțiunile de motorizare și tracțiune rămân neschimbate – în funcție de piață: 2WD cu 1.6 (în RO) sau 2.0 pe benzină, plus foarte iubita tracțiune integrală Symmetrical-AWD.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*