Stiri / Video

300+… și Bugatti învinge iar! (video)

300+ înseamnă peste 300 de mile pe oră. Dar în același timp înseamnă și o producție în serie limitată, de 30 de exemplare. Din noua ediție specială Bugatti Chiron Super Sport 300+.

Acum aproape o decadă, în iulie 2010, Pierre Henri Raphanel intra în cărțile de istorie cu un Veyron Super Sport nerestricționat. Pe atunci, pe pista ovalului VW de la Ehra-Lessian, automobilul atingea o medie de 267,8 mph (430,9 km/h) pentru un record oficial. Cea mai mare viteză atinsă de un automobil în producția de serie. Pe repede înainte și în 2019 Bugatti se „retrage” din lumea sprinterilor. După ce a stabilit un nou record. Cu un prototip de Chiron.



Însă controversa va dăinui – în cazul în care Bugatti nu repetă procedura. Aceasta deoarece Andy Wallace a luat modelul reconstruit special și a parcurs într-un singur sens aceeași pistă de test din Saxonia Inferioară. Pentru un posibil record de 304,7 mph (490,4 kph). De aceea, în Cartea Recordurilor de la Guinness, Koenigsegg Agera RS nu va fi înlocuit. Și nici titulatura sa de cel mai rapid din lume. Cu o medie – pe două parcursuri în sensuri opuse – de 277,87 mph (446,97 km/h.

300+ și mirajul vitezei rezistă

Bugatti a depășit totuși Agera RS la capitolul viteză maximă absolută – modelul suedez obținând „doar” 457,94 km/h (284,55 mph). Așadar, cel puțin oricine va ține minte că mărețul Chiron este primul model „de serie” care a depășit fabuloasa barieră de 300 de mile pe oră. De unde și titulatura de Chiron Super Sport 300+. Ar fi existat și aici o controversă. În legătură cu statutul de prototip.

Însă Bugatti a risipit rapid temerile colecționarilor. Și a dezvăluit seria specială SS 300+, din care vor fi produse 30 de exemplare, pentru 3,5 milioane de euro. Cu producția debutând abia din 2021. Și cu un exemplar deja vândut, pe loc, în momentul anunțului făcut de președintele Bugatti – Stephan Winkelmann. Nu mai contează nici măcar faptul că varianta de serie, spre deosebire de prototip, va fi limitată la „doar” 440 km/h (273,4 mph). Doar priviți-l… dacă ați avea 3,5 milioane de euro, ar mai conta ceva?! 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*