Stiri / Video

X1 în stil xDrive25e, plug-in de jumătate de dolar

BMW a anunțat X1 xDrive25e, versiunea plug-in hybrid a modelului SAV compact. Iar autonomia sa pare preluată după numele faimosului rapper 50Cent. Fix pentru că este capabil să meargă electric peste 50 km. Mai exact, până la 57 de kilometri, conform WLTP.

Constructorul bavarez are o strategie de electrificare a familiei de modele cât se poate de coerentă. Și, pentru că este un producător premium, își permite să treacă peste etapele intermediare de tip mild hybrid (MHEV) sau hibrid clasic. Astfel ajunge direct la plug-in hybrid – însă o face de sus în jos. La început a fost X5 cu PHEV (xDrive40/45e). Apoi a urmat mai micul X3 (sDrive30e). Iar acum i-a sosit rândul și mezinului X1 xDrive25e.



Sistemul plug-in hybrid de pe X1 xDrive 25e este format dintr-un mic motor pe benzină cu trei cilindri (1,5 litri – TwinPower Turbo) şi un motor electric dezvoltat special pentru această versiune. Astfel, avem ICE de 125 CP / 220 Nm (6 trepte Steptronic, tracțiune față) plus EV de 95 CP / 165 Nm pentru spate. Împreună formează tracțiunea integrală și livrează o putere totală de 220 CP / 385 Nm. Suficient pentru a sprinta la 100 km/h în doar 7 secunde.

La X1 xDrive25e bateriile contează

Acumulatorii Li-Ion au o capacitate energetică brută de 9,7 kWh. Ceea ce înseamnă o autonomie de până la 57 km WLTP, dar și un posibil consum mediu de la 2,0 l/100 km şi emisii CO2 de la 43 g/km. Nu vă așteptați, însă, la aceste valori – doar dacă folosiți extensiv rezerva de putere electrică. Vestea bună este că valoarea portbagajului nu este afectată de baterii – ele fiind amplasate sub bancheta pasagerilor din spate.

Astfel, spațiul pentru cargo rămâne la valori bune – 450 / 1470 litri. Apropo, la fel ca la orice BMW, posibilitățile de personalizare sunt multiple. Dacă vreți, X1 xDrive25e poate veni în format Sport Line, xLine sau M Sport. Iar pietonii nu se vor speria de prezența sa – la fel ca un adevărat EV, micul SUV compact este echipat cu un sintetizator de sunet extern…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*