Stiri / Video

Onoare și glorie: 720S MSO Apex Collection (video)

McLaren onorează gloria circuitelor de curse de prin Europa cu 720S MSO Apex Collection. În schimb, acasă la noi, Transfăgărășanul a fost la întâlnire în această vară cu Jochen Neerpasch, creatorul BMW Motorsport.

MSO Apex Collection va cuprinde fix 15 exemplare 720S, fiecare dintre ele diferit și oferind umilă ofrandă unuia din cele cinci circuite legendare selectat de marca britanică. Evident, fiecare dintre cele cinci piste au legătură cu vreun succes al casei, iar norocoșii clienți vor mai primi și tratamentul VIP asociat. Sub forma, printre altele, accesului în paddock-ul echipelor de Formula 1 sau a participării în cadrul evenimentului Pirelli Hot Laps. 

MSO Apex Collection se bazează pe versiunea 720S coupé, iar fiecare exemplar are parte de noi praguri din fibră de carbon. Pe fiecare dintre ele stă, la loc de cinste, numele circuitului și o cifră. Aceasta nu este aleasă aleator – ci denotă viteza atinsă de un șofer profesionist cu 720S în apex-ul celui mai rapid viraj. Evident, să vorbim un pic și despre pistele reprezentative. Trei exemplare sunt alocate pentru Silverstone (110 mph – 177 km/h), iar Hockenheimring (85 mph – 137 km/h) din Germania primește aceeași porție. Poveste continuă cu Circuit Paul Ricard (104 mph – 167 km/h), Spa Francorchamps (103 mph – 167 km/h) sau Monza (90 mph – 145 km/h) din Italia.

MSO Apex Collection, hai și pe Transfăgărășan

Să trecem acum la treburi mioritice – tot cu legături motorsport. Și internaționale. Jochen Neerpasch, omul cu o carieră de peste 40 de ani în motorsport (ca pilot și manager), a vizitat România. Și nu oricum, ci pregătit să petreacă câteva ore pe Transfăgărăşan, în compania modelelor BMW M din era modernă… și nu numai. Nu de alta, dar a fost pentru prima dată în peste patru decenii când Neerpasch a condus un BMW 3.0 CSL în configurație de competiție.



Neerpasch, în doar 8 opt ani de BMW, a reușit să transforme complet compania. A creat BMW Motorsport şi BMW M, a realizat primele modele M de stradă, a deschis seria BMW Art Cars. Și multe altele. În această vară, legenda a avut parte de o binevenită surpriză. O întâlnire pe Transfăgărăşan (închis circulației publice) cu BMW M5, M5 Competition, M2 şi Z4 M40i. În plus, nu au lipsit și un BMW 2002 sau un BMW 3.0 CSL. Pentru un pic de savoare de la începutul anilor ’70. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*