Stiri / Video

Colorado în SUA, Ranger în UK (video)

Astăzi suntem gata de orice, în teren accidentat. Cu Chevrolet Colorado în SUA și cu Ford Ranger by Ricardo în UK. Amândouă modelele sunt americane, dar ovalul albastru este totuși mai global. Și, datorită tuner-ului britanic, mai milităros.

Chevrolet oferă modelul Colorado doar în SUA – un competitor direct pentru Ford Ranger-ul disponibil la vânzare în restul lumii. Americanii sunt înamorați de pickup-urile full size, însă iată că mai micile Colorado sau Ranger fac și ele destule furori. Suficiente pentru ca Chevrolet să prezinte în 2019 un Colorado pe care îl va oferi în SUA abia de la sfârșitul anului viitor (fiind un MY 2021). Oricum, asta ne dă nouă suficient timp pentru a ne muta peste ocean…



Sigur, nu este de fapt decât un facelift. Dar americanilor par să le placă așteptările… lungi. Oricum, vor avea de unde alege – versiunile WT, LT și Z71 vor avea o parte frontală diferită de a vârfului de gamă ZR2. Acesta, pregătit de orice în teren accidentat, primește o parte frontală extrem de agresivă. Cu grilă a radiatorului continuată în bară, sau logo-uri negre Chevrolet. Plus literele „Chevrolet” întinse între faruri și cu interiorul gol… pentru un plus de aerodinamicitate.

Colorado de SUA, fă loc militarului Ranger

ZR2 are chiar și cârlige de ancorare roșii… pe lângă restul elementelor dedicate parcursurilor off-road. Unele cu mult mai importante: amortizoare Multimatic, diferențiale față/spate blocabile electronic, gardă la sol cu 5 cm mai mare, numeroase plăci de protecție sub caroserie și ecartamente crescute cu aproape 9 cm! Colorado este prezentat chiar azi la un show de care chiar n-am mai auzit! Ah, se numește 2019 Method Race Wheels Laughlin Desert Classic și are loc în Nevada.



Bine, bine, dar era cât pe-aci să uităm de anglo-saxonul Ford Ranger. Acesta, modificat de compania specializată Ricardo, a devenit un demonstrator militar – cu posibile utilizări în zonele „defense, security sau rescue”. Sau pentru o apocalipsă… ziceam și noi așa… Oricum, modificările sunt cât se poate de off-road: suspensie îmbunătățită, alte frâne, pneuri de teren accidentat. Atâta doar că roll-cage-ul din benă este gândit pentru… o mitralieră cu țevi rotative! Iar podeaua este blindată – la fel și întreaga suprafață vitrată. Iar sistemul electric are chiar și protecție împotriva atacurilor EM (electro-magnetice)… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*