Stiri

Skoda Octavia va schimba linia de design

Una dintre cele mai populare mașini din România, Skoda Octavia, se pregătește intens de o nouă generație. Producătorul ceh a dezvăluit astăzi primele imagini oficiale.

Skoda Octavia este acea mașină pe care te sfătuiesc toți prietenii să o iei în considerare atunci când vrei să-ți iei una nouă sau second-hand. „Dacă găsești una cu motorul ALH, sări  pe ea!” este una dintre expresiile auzite atunci când se vorbea despre Octavia de ocazie. De-a lungul carierei sale, modelul ceh a primit numeroase laude pentru spațiu interior, confort și fiabilitate. Aceste ingrediente au stat la baza succesului său comercial. Până la ora actuală s-au vândut peste 6,5 milioane de unități din Skoda Octavia.

Skoda Octavia schimbă aspectul

Niciodată însă nu am auzit vreun sfat referitor la Skoda Octavia de genul: „Ia-ți o Octavia că e frumoasă”. Conștienți de faptul că mașinile lor respectă conceptul formei care urmează funcția, Skoda nu a acordat o atenție deosebită designului. Dar lucrurile încep să se schimbe la Mlada Boleslav. Primele schițe ne arată o mașină care promite să fie și frumoasă, nu doar spațioasă sau confortabilă. E posibil să mai taie din sutele de litri ale portbagajului care 99% din timp e gol și să facă loc unui aspect mai fluid. Cu toate acestea, nu au renunțat (și nici n-au de ce) la farurile și stopurile angulare. La partea frontală se remarcă și un spoiler care, cel mai probabil, va integra luminile de zi sub forma literei C.

Platforma tehnică

Încă de la prima generație construită sub patronajul Volkswagen, Skoda Octavia a împărțit platforma tehnică a VW-ului Golf. Acest fapt a permis scăderea costurilor de producție și a garantat și fiabilitatea mașinii. Ce-i drept, în funcție de motorizări au existat și pete nu tocmai onorabile pe fiabilitate. Ceea ce vedem acum pare a fi o dezvoltare a platformei MQB pe care o vom găsi și pe viitorul VW Golf 8 despre care am scris aici. Pe lângă deja binecunoscutele motorizări cu benzină și turbodiesel, viitoarea generație Skoda Octavia va avea cel puțin și o versiune hibridă, dacă nu chiar una complet electrică împrumutate de la frații de concern. 

Elemente distincte

Noua generație Skoda Octavia va avea faruri cu LED, iar pe colțuri vor fi instalaet lămpi cu efect de cristal atât pentru un efect vizual mai plăcut cât și pentru siguranță rutieră. Producătorul a anunțat deja că vor fi disponibile modele cu jante mai mari, spre deliciul celor care agreează condusul mai sportiv. Totodată, silueta de stil coupe cu patru portiere confirmă direcția cu accent pe sport pe care a luat-o modelul ceh.

Skoda Octavia s-a lansat pentru prima oară cu șase decenii în urmă, pe timpul perioadei comuniste din Cehoslovacia. Ulterior, modelul a fost abandonat până în anii `90 când compania a fost achiziționată de grupul Volkswagen. Lansarea primei generații Skoda Octavia a fost un succes de răsunet, impunând la nivel european marca cehă. Confirmarea valorii mărcii cehe s-a contabilizat în peste 6,5 milioane de unități vândute.

Skoda-Octavia-2020-01

Picture 2 of 2

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*