Stiri / Video

Halloween performant: GT500 & Taycan & Model S (video)

Să fie Halloween cu performanță, nu sperieturi. Serios acum, oricum sunt și ceva „monștri” sub capotă. Ford ne trimite la „trick or treat” cu noul GT500, în timp ce Top Gear electrizează atmosfera. Cu Tesla Model S și Porsche Taycan Turbo S.

Pentru noi, costumul perfect de „trick or treat” de Halloween include o cască de pilot, nu o mască de hochei a la Jason Voorhees. Și un costum complet de racing, mai ales că este ignifug și va face față oricărui „Coșmar de pe Elm Street”… Dară să nu lăsăm Alien-ul din noi să iasă la suprafață fix pe 31 octombrie… Mai bine să ne bucurăm de performanțele pe care le-am putea obține din spatele volanului unui Ford Shelby GT500 „model year” 2020. 



Americanii, spre exemplu – și se pare că Jay Leno e de acord – promit ceva timpi spectaculoși. Adică un sprint la 60 mph (baremul vrăjitoarelor din SUA) / 96 km/h în 3,3 secunde. Suficient de bine pentru poneii dezlănțuiți sub capotă – toți cei 760?! Iar dacă cel de la volan știe bine ce face, timpul oficial pe sfertul de milă poate fi chiar mai bun decât cele 10,7 secunde oficiale… Ce ziceți de un timp de 10,61 secunde și o viteză de ieșire de nu mai puțin de 133 mph (214 km/h)?

Halloween de mobilitate sustenabilă

Sigur, un V8 va atrage atenția oricărui zombie de pe o rază de câteva mile, însă oare asta este ceea ce îți dorești de Halloween? Britanicii de la Top Gear au făcut ceea ce face Hollywood-ul cel mai bine. Adică au „reinventat” comparativul momentului EV… Desigur, asta înseamnă că au pus la un loc deja consacratul Model S de la Tesla cu Taycan de la Porsche. Nu orice fel de Taycan, ci versiunea de vârf Turbo S.



Ce de S-uri… Trăim vremuri absolut interesante. Și extrem de costisitoare. Cu banii de pe cele două sedan-uri performante pe baterii ai putea aproviziona cu bomboane câțiva ani buni toți copiii din cartier de Halloween. Dar să nu uităm totuși că suntem pasionați… Și cu toții știm bine de un adevăr universal – pasiunile costă. Oare o fi scump vreun film horror diseară la 3D?! 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*