Stiri / Video

Futuron de Baja cu Bronco R (video)

Futuron este noul concept al Kia de la CIIE din Shanghai. Și numele creat din „future” + „on” chiar se potrivește… cu Baja 1000 și Ford Bronco R. La alegere, așa cum e cel mai bine. SUV concept EV sau versiune motorsport pentru „Pasărea Phoenix” a segmentului SUV.

În SUA toți pasionații de automobile – modificate sau nu – se pregătesc de începutul petrecerii. Da, SEMA nu este un show convențional. O știm foarte bine. Însă, despre SEMA vom discuta mâine, din cauza diferenței de fus orar. Mai pe felia noastră (de meridian) a fost China International Import Expo (CIIE) din Shanghai. Și acolo am descoperit o „nestemată” de concept cu grila „tiger nose” iluminată: Kia Futuron.



E deja un trend, să recunoaștem. Și nu doar la concepte (BMW X6 are grila iluminată în stil OEM). Așadar, Futuron combină tot ce poate. Este complet electric. Bifat. Este un coupé-SUV. S-a notat. Și are grila iluminată. În trend. Nu știm nimic despre performanțe, din păcate. Doar dimensiunile: 4850 mm lungime, 3 (trei!) metri ampatament și înălțime de 1550 mm. În plus, mai știm că este suficient de inteligent pentru a fi autonom. Conform Level 4 SAE, pentru precizie.

Din China cu Futuron, la Baja cu Bronco R

Pasionații de automobile americane, în special de modelele cu veleității off-road, știu multe despre saga Bronco. Nu este vorba despre un dinozaur, chiar dacă și modelul Ford face parte din categoria speciilor cu asterisc în dreptul categoriei extincție. Dar asta se va schimba, foarte curând. Atât de curând încât nu am văzut încă modelul de serie, însă vedem versiunea de curse.



Și nu orice fel de curse, ci modelul dedicat faimoasei Baja 1000 – Bronco R. Simplu și concis, contrar istoriei complicate a versiunii de serie. Momentul a fost ales cu grijă – Ford aniversează 50 de ani de când Rod Hall a câștigat Baja 1000 cu Bronco-ul original. Și ne arată astfel cam cum va arăta versiunea renăscută. E, clar, un atac direct la noul LR Defender… Perfect, din moment ce noi bărbații suntem încă incapabili să le explicăm jumătăților noastre de unde vine obsesia… Cum care, cea pentru SUV-uri pătrățoase, desigur! 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*