Stiri / Video

Stil britanic, cu tweed sau Black Badge (video)

Stilul britanic este astăzi unul cât se poate de retro sau cu mici accente sinistre, la alegere. Așadar, puteți merge pe tweed cu Bentley Continental GT Convertible. Sau la sperieturi cu Rolls-Royce Cullinan Black Badge.

Nu că ar fi prea mic vreunul din cele două modele engleze, însă să începem cu „elefantul” din magazinul de porțelanuri. Rolls-Royce a decis că este timpul să introducă și noul Cullinan în societatea secretă Black Badge. Evident, aliați în planurile posibil sinistrei îi vor fi restul membrilor forței de acțiune Black Badge – Dawn, Wraith, sau Ghost. Cullinan Black Badge merge pe cartea seriozității, cu un exterior demn de „Familia Addams”. 

Totul este întunecat la vedere – până și emblema Spirit of Ecstasy. Ca să nu mai vorbim de elementele cromate sau de noile jante de 22 inch. Singurele accente de culoare vin din spatele lor – etrierele sunt vopsite în roșu aprins – și mai sunt vizibile pe laterale datorită liniei galbene ultra-subțiri. Aceasta poartă numele Forged Yellow și culoarea este mai prezentă în habitaclu. Acolo își face apariția – pentru prima oară pe Cullinan – și plafonul înstelat, dotat cu propriul aranjament de stele căzătoare.

Black Badge are o forță sporită

Poate cel mai important detaliu al noii serii Cullinan Black Badge are legătură cu munca inginerilor. Aceștia au vurt să fie un pic mai altfel decât versiunile standard, drept pentru care marele V12 de 6,8 litri produce de acum 600 CP și 900 Nm – o îmbunătățire evidentă a cifrelor anterioare (565 CP și 850 Nm). În plus, un mic buton „Low” de pe schimbătorul de viteze va face praf orice încercare de atac „stealth” cu ajutorul sistemului modificat de evacuare…

Bentley are o altă abordare cu noul Continental GTC. Una cât se poate de retro cu accente moderne. Astfel, pentru un accent retro – dar ultra-modern – de stil clasic britanic, constructorul recomandă opțiunea plafonului din tweed. Iar pentru cei care se tem de îngrădirea libertății de exprimare personală, ei bine, noul plafon din tweed este disponibil în nu mai puțin de 45 de culori… Și totul este neschimbat din punct de vedere al specificațiilor tehnice – 19 secunde pentru stocare la viteze de până la 50 km/h. Plus o doză serioasă de invidie din partea audienței! 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*