Stiri / Video

McLaren Elva & Aspark Owl, clasic sau EV (video)

McLaren Elva & Aspark Owl, clasic sau EV (video)McLaren Elva se uită în trecutul glorios, la modelul McLaren-Elva M1A al deceniului 1960. Aspark Owl se uită în stil japonez la viitorul complet electric. Unul ce include sintagma hypercar și exclusivitatea unor 50 de exemplare.

McLaren Elva și Aspark Owl – un duet pe cât de fascinant, pe atât de extrem în inexistenta oricărui fel de conexiune. Mai exact, McLaren Elva este cel mai nou produs al Ultimate Series a constructorului britanic. Și nu este orice fel de supercar, ci un adevărat „open-top” – în sensul că este complet lipsit de acoperiș, dar și de orice fel de ferestre. Fie ele laterale… sau aflate în componența parbrizului. Jos pălăria pentru curajul englezilor de a mai prezenta așa ceva în 2019!



Este adevărat, McLaren nu este întru-totul original. Elva este puternic inspirat de modelele McLaren-Elva M1A/B/C, apărute în timpul decadei 1960. La fel ca predecesorul său spiritual, McLaren Elva renunță cu totul la orice fel de protecție – acoperiș, geamuri laterale sau parbriz. Ultimul este totuși disponibil opțional pentru anumite piețe. Pentru protecția celor doi pasageri, McLaren a pus la punct un fel de „bulă” aerodinamică – de unde și „grătarul” cam inestetic care întrerupe stilistica capotei față.

McLaren Elva, te salută Aspark Owl

Elva promite să fie cel mai ușor model realizat de McLaren Automotive. Totul datorită șasiului și caroseriei unicat din fibră de carbon, a noilor scaune din fibră de carbon și a frânelor… carbo-ceramice. Performanțele sunt motivate de existența unui V8 twin-turbo de 815 CP și 800 Nm: 0-100 km/h în mai puțin de 3 secunde. Și un 0-200 km/h în doar 6,7 s – mai bine decât Senna. Prețul este și el pe măsură, de la £1.425.000 în sus, în funcție de opțiunile de personalizare. McLaren promite o serie limitată la doar 399 de exemplare.

Coborâm și mai mult (sau o urcăm?!) ștacheta exclusivității, cu japonezul (sau japoneza?!) Aspark Owl. Noul hypercar nipon face parte din nișa modelelor cu propulsie electrică pe baterii. Doar 50 de exemplare vor fi produse – unul a fost creat sigur, avem dovezile fotografice. Owl are un design feminin și performanțe de zeiță – la fel de incredibile și mitologice. Aspark promite patru motoare, 1985 CP și 2000 Nm. Acumulatorii au 64 kWh pentru o autonomie de 450 km pe stil NEDC. Însă, și mai important, accelerația la 60 mph (96 km/h) ar putea dura doar 1,69 secunde! Apoi cea până la 300 km/h doar 10,6 secunde. Și viteza maximă va fi de 400 km/h. Bufnițelor… să vă vedem la vânătoare! 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*