Stiri

Fantasy Friday: Ajlani Drakuma & Salome Atlantic

Astăzi este clar rost de fantasy Friday, chiar dacă Halloween-ul a trecut. Totuși, poate există o explicație în legătură cu apariția celor două: Ajlani Drakuma & Salome Atlantic. Poate, pur și simplu, este Black Friday și la visele (aproape) automobilistice.

Soluția mai simplă pentru a nota existența OZN-ului Ajlani Drakuma (Dragon) este legată de începerea Salonului Auto de la Dubai. Iar fondatorul Bashar Ajlani este și el originar din Emiratele Arabe Unite. Deci cele două elemente se leagă. Inclusiv declarația CEO-ului companiei pentru Top Gear cu privire la inspirația pentru Drakuma – automobilele Lamborghini. 

Iar conexiunile italiene continuă, deoarece tot Ajlani promite că Drakuma va avea parte de o „producție de inspirație Pagani”. Nu suntem siguri ce înseamnă asta în UAE, însă știm că noul hypercar va fi limitat la doar 99 de exemplare. Mă rog, exceptând cele pe care le va livra pentru extratereștrii veniți în vacanță pe Terra, nu prea credem că Ajlani Drakuma va atinge cotația totală de manufacturare…

În afara stilului ultra-extravagant, detaliile tehnice sunt mult mai raționale. Avem propulsor V8 twin-turbo montat central, care livrează 1200 CP. Adică cât un defunct Bugatti Veyron Super Sport din W16-le său quad-turbo. Pragmatic. Tot Ajlani a declarat și un element cheie – șasiul nu este încă finalizat. De unde și prototipul prezentat la Dubai, care nu părea să aibă nici interior. Oricum, caroseria va fi cu siguranță din fibră de carbon, cu portiere cu deschidere în stil „dragon” – iar Bashar Ajlani a lucrat asiduu la acest proiect timp de nu mai puțin de cinci ani.

Fantasy Friday cu retro-Atlantic

Nu ați mai auzit de Etienne Salomé până acum, însă se pare că acesta este unul din designerii asociați cu numele Bugatti. Chiar și atunci când dezvoltă proiecte în nume propriu, cum ar fi noua sa companie Salomé Yachts. Aceasta a prezentat prima sa creație – Atlantic, o barcă ce va costa nu mai puțin de 1,6 milioane de euro. Și numele și prețul ar putea fi meritate, deoarece sursa de inspirație este fix cel mai faimos coupé clasic al companiei – modelul Atlantic 57SC.

Oricum, Salomé Atlantic va fi mai puțin costisitor decât un Chiron, dar la fel de performant… pe apă. Va avea 12 metri lungime, cu spațiu pentru nouă persoane la bord. Distracția celor bogați va fi garantată – inclusiv de un sistem cu 14 difuzoare și încă 2 subwoofere… Iar pentru a se plimba rapid între insulele personale există și o pereche de motoare Volvo Penta D6-440. Acestea livrează 868 CP pentru o viteză maximă de 55 – 60 noduri (102 – 111 km/h). 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*