Lifestyle / Stiri / Video

Climbkhana TWO, un Ken Block cu ochi oblici de Tianmen (video)

Climbkhana TWO a sosit în stilul caracteristic al lui Ken Block. Cu o mică modificare – distracția are loc în format Hoonitruck pe unul din cele mai periculoase drumuri din lume. Acel Tianmen Mountain, drumul de acces către… „Heaven’s Gate”!

Dacă vă sună cunoscut este pentru că mai mulți producători – Jaguar, Land Rover sau Volkswagen cu al său derivat R din familia ID. – au început să-l popularizeze prin încercări de record. Însă pe Ken Block nu-l interesează cel mai bun timp absolut. Acesta este de 7m 38,585s – stabilit de VW ID. R pe distanța de 10,906 km și după 99 de ace de păr. Pe american îl interesează să ajungă la Heaven’s Gate cu multă distracție, în Climbkhana TWO.



Aparent, fanii săi erau speriați de pragul psihologic al celor 10 ediții de Gymkhana, atins anul trecut. De parcă cât trăiește Block ar putea cineva să-i pună capăt uneia dintre cele mai virale francize din industria auto modernă… Nici o grijă, deoarece anula cesta avem parte de Climbkhana TWO: Tianmen Mountain.

Climbkhana TWO cu un pickup F-150! 

Logica ar dicta ca pe un parcurs bun pentru probe de VTM (viteză pe traseu montan) să vii cu un monopost (ca VW) sau măcar cu un model de raliu. Zis și făcut. Ken Block a venit la Climbkhana TWO cu un pickup. Și încă unul vechi. Un bătrânel de Ford F-150. Care arată de parcă a fost resuscitat de tehnologia secolului XXI. Cam așa a și fost, deoarece Hoonitruck-ul a fost modificat pentru a produce 914 CP!

Serios, acum unii ar putea critica video-ul că este atât de bun încât devine un pic plictisitor. Ne-am obișnuit cu Block și cascadoriile sale încât au devenit la fel de cotidiene precum mesajele de pe WhatsApp. Însă, vă aducem aminte că aici avem de-a face cu un pickup „full size”. Pe un drum cu 99 de viraje terminate cel mai adesea în niște bariere minuscule de oțel sau beton. Orice mică eroare și totul s-a terminat… Da, Block e atât de bun la așa ceva încât face totul să pară floare la ureche… și nu este deloc! 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*