Stiri / Video

Renault Megane R.S. Trophy-R cucerește Suzuka (video)

Trophy-R a ajuns și pe circuitul nipon de la Suzuka. După ce a stabilit noi recorduri pentru clasa două roți motrice în Europa. Pe Nürburgring Nordschleife și la Spa-Francorchamps. Desigur, în cadrul Zilelor R.S.

Nouă ne plac înfruntările corecte, sportive. Iar rivalitatea dintre hot hatch-uri precum Megane R.S. și Civic Type-R pare un exemplu relevant, pozitiv. La extrema cealaltă față de ideile de marketing de la Tesla, gen „tug of war”… Ah, dar să ne întoarcem la bătălie. După ce anterior japoneza de la Honda a deținut cel mai bun timp pe „Green Hell” a sosit timpul revanșei. Iar francezul Megane R.S. s-a înarmat cu metoda Trophy-R.



Și a ajuns nu doar pe Nurburgring sau la Spa-Francorchamps, ci chiar „acasă” la Civic Type R – pe Suzuka. Unde a stabilit un nou rezultat de referință de 2’25’’454 (cu3s mai puțin față de recordul anterior). Trophy-R s-a dus la Suzuka tot cu cei 300 CP ai săi. Dar și cu o masă redusă cu până la 130 kg, o aerodinamică modificată și un șasiu evoluat. Deci, clienții de Trophy-R se vor putea bucura intens de Suzuka. Renault estimează peste 50, din totalul de 500 de unități.

Trophy-R la Suzuka, dar și Hot Wheels

Că tot a venit vorba de recorduri, să discutăm un pic despre visele copilăriei. Pentru mulți pasionați de automobile, acestea includea și pistele de mașinuțe Hot Wheels. Și eventual ideea de a construi cel mai mare traseu. Dar… părinții… Ei bine, când ești adult te poți întoarce la visele de atunci. Precum Joey Logano, star-ul curselor de Nascar care a doborât recent recordul… Și l-a certificat la Guinness, pentru a fi sigur că cei invidioși nu vor comenta.



Cât a fost de lungă pista? Păi de fix 591,6 metri, elementele sale fiind întinse prin garajul său personal! Dar să ne întoarcem o clipă la japoneze, deoarece avem un pic de pasiune și pentru Nissan. Nu de alta, dar constructorul a decis să celebreze un pic cei 50 de ani scurși de la apariția modelelor GT-R și Z – iar noi vrem să toastăm câte un litru de benzină în cinstea lor! 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*